Rodgers hyllar Hendo efter matchen

Bild till nyheten Rodgers hyllar Hendo efter matchen
Manager Brendan Rodgers tror att det taktiska draget att flytta upp Jordan Henderson kan ha visat sig vara en nyckel i bärgandet av eftermiddagens trepoängare mot West Bromwich. Rodgers hyllar också 1-0-skytten Adam Lallana och ligadebutanten Rickie Lambert.

''Vi förändrade mittfältstriangeln, spelade med Gerrard i en kontrollerad roll och flyttade upp Jordan framför'', sa Rodgers efter matchen.

''Han är den enda spelaren i landet som med sin arbetskapacitet kan dominera en match utan att ha bollen. Han har fantastisk fysik och i dag handlade allt om att försöka få fram honom i planen.

''Löpningarna leder till kombinationsspelet med Adam (Lallana) i samband med det första målet, och sen tar han sig in i straffområdet på egen hand och avgör. Det var en väldigt bra insats från Jordans sida.''

Rodgers avslöjade att vicekaptenen tränat på att försöka ta fler offensiva löpningar och bli desto mer engagerad i anfallsspelet.

''Han är en spelare som är kapabel till att ta löpningarna. Han blir som spindeln i nätet i sin position, och kan både skapa och producera egna mål.

''Henderson är en fantastisk kille att få jobba med och jag blev väldigt glad för hans skull eftersom vi har försökt jobba på att få in honom allt mer i boxen. Han gjorde det för båda målen.''

Brendan hade också lovord för Adam Lallana, som öppnade målskyttet på Anfield, samt ligadebutanten Rickie Lambert.

''Det var ett fantastiskt mål från Adam. Jag tyckte att han var väldigt bra, och visade verkligen sin kvalitet, intensitet och arbetsmoral.

''Man kunde se det på supportrarnas reaktioner, jag tror att de uppskattar att han försöker ge allt.''

''Rickie (Lambert) är desperat att få näta för Liverpool'', fortsatte Brendan. ''Han kommer antagligen att vara missnöjd över en eller två målchanser som han fick i dag.

''Men jag vet att Rickie är en väldigt ärlig och professionell spelare som vill dö för Liverpool. Han vill ge allt han har för klubben och det kommer att uppstå perioder när vi behöver det.

''Lambert har jobbat väldigt bra under träningarna och förtjänade sin startmatch.''

Liverpool segrade i sin första match sedan 3-0-krossen mot Tottenham i slutet av augusti.

''Vi har fortfarande en del att jobba på. Snabbheten, rörelsen och intensiteten av vårt spel behöver förbättras.

''Men jag ser hellre att vi växer ju längre säsongen går precis som vi gjort de två senaste åren. Däremot måste man se till att vinna även när spelet inte stämmer.

''Det finns en del unga och nya spelare som fortsatt håller på att inse hur det är att arbeta för en storklubb.

''Du måste se till att hitta en vinnande väg och det lyckades vi med. Detta kom dessutom mot en motståndare som vann med 4-0 förra helgen, samt med 1-0 mot Tottenham i sin senaste bortamatch.

''Gruppen är väldigt ärlig och full med karaktär. Det är exakt vad som ger mig hopp - även om vi inte presterar vårt bästa vet jag alltid att karaktären och ärligheten finns. Vi kommer förbättra oss ju längre säsongen går.''


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer