Henderson matchhjälte mot WBA

Bild till nyheten Henderson matchhjälte mot WBA
Jordan Henderson blev matchhjälte för Liverpool i eftermiddagens 2-1-seger mot West Bromwich på Anfield. Mittfältaren dundrade in det avgörande målet med en halvtimme kvar efter att Adam Lallana gett hemmalaget ledningen redan i den första halvleken.

Brendan Rodgers valde att bänka Mario Balotelli och ge Rickie Lambert förtroendet från start. Adam Lallana och Alberto Moreno återvände också till laguppställningen efter onsdagens Champions League-match mot FC Basel.

Första halvleken var händelsefattig men båda lagen skapade ett par vassa chanser.

Det skulle lossna för Liverpool precis innan halvtidsvilan när Adam Lallana dansade in i West Bromwichs straffområde och tryckte in ledningsmålet i det bortre hörnet.

Liverpool spelade en desto rörligare och mer kreativ fotboll i andra halvlek. Underläget betydde dock att West Brom var tvungna att gå framåt i banan.

Engelske U21-landslagsspelaren Saido Berahino hotade ständigt försvaret. Berahino gick omkull i den 56:e minuten efter en klumpig tackling från Dejan Lovren.

Domare Michael Oliver pekade på straffpunkten, även om reprisbilderna visade att West Bromwich-spelaren fälldes utanför straffområdet.

Berahino klev fram och utjämnade till 1-1 mot en chanslös Simon Mignolet mellan stolparna.

Liverpool växlade upp ett par steg och Jordan Henderson kunde skjuta in ledningsmålet drygt fem minuter senare.

Raheem Sterling åkte på en tackling framför The Kop men lyckades resa sig upp och slå bollen snett inåt bakåt till en fristående Henderson.

Adam Lallana och Jordan Henderson stod för fina insatser, medan Steven Gerrard spelades i en offensivare roll efter att Lucas Leiva ersatt Philippe Coutinho med kvarten kvar.

Mario Balotelli blev inbytt i den 64:e minuten i ett dubbelbyte som också inkluderade Glen Johnson. Högerbacken gjorde sin återkomst efter en tids skadeproblem.

Majoriteten av Liverpool-truppen reser nu iväg på landslagsuppdrag med viktiga EM-kvalmatcher på schemat för ett par spelare. Ligafotbollen är tillbaka 19 oktober när ''The Reds'' åker till Loftus Road för ett bortamöte med tabelljumbon Queens Park Rangers.

Liverpool: Mignolet, Manquillo (Johnson 64), Moreno, Lovren, Skrtel, Gerrard, Henderson, Lallana, Coutinho (Lucas 75), Sterling, Lambert (Balotelli 64).