Sturridge: Ni har inte sett mitt bästa

Bild till nyheten Sturridge: Ni har inte sett mitt bästa
Daniel Sturridge förnyade sitt kontrakt med Liverpool till 2019 i eftermiddags. Så här säger klubbens nummer 15 om förlängningen...

Hur känns det att ha skrivit på ett nytt kontrakt för Liverpool?
''Jag är tacksam över att jag har fått chansen och detta är också anledningen till att jag ville stanna. Alla har varit fantastiska, från fansen till ledarstaben och spelarna, så det var ett enkelt beslut. Jag är nöjd över i vilken riktning saker och ting går just nu.''

Hur viktig har Brendan Rodgers varit i ditt beslut att förnya?

''Enormt. Med möjligheten han gav mig, samt allt som har hänt efter dess, har jag förbättrat mig som fotbollsspelare, men också som person efter att ha jobbat med honom. Han är fantastisk med alla spelare, inte bara mig själv, men jag har förbättrat allting.

''Du kan alltid förbättra dig men måste vara villig att lyssna, och det är den typ av person jag är. Jag är tacksam för allt som Brendan har gett mig, men också till klubben i sin helhet.

Med andra ord skulle man kunna säga att Brendan varit en stor influens för din karriär?

''Ja, det skulle jag vilja säga. Han har gett sitt förtroende för mig sedan jag kom hit och spelat mig i en central roll - vilket jag alltid önskat under min karriär. Att få komma hit och få chansen i en enorm klubb är ett privilegium.

''Vi var väldigt nära att uppnå stor framgång förra säsongen och det var väldigt tufft att acceptera hur ligan slutade, men det är bara ett smakprov på vad fansen kommer att få uppleva. Förhoppningsvis kan vi visa upp en trofé nästa gång.

''Alla som jobbar för detta är väldigt lika i sitt tänk och viljan efter framgång och att bli vinnare. Det är vad vi är - och det är The Liverpool Way. Liverpool är en livsstil. Sättet som managern vill att vi ska spela, hans egen fotboll. Jag hoppas att vi ska nå framgång i framtiden och ser fram emot när vi kommer lyfta troféer och fira våra insatser.''

Du har spenderat ungefär 20 månader i klubben. Vad betyder Liverpool FC för dig?
''Jag känner mig som en stor del av klubben nu. Jag har acklimatiserat mig till staden och fansen har varit fantastiska. De har hjälpt mig att trivas och har alltid varit vänliga när jag stött på dem ute på gatorna.

''Bortsett från det har också spelarna och managern varit väldigt hjälpfulla sedan jag kom hit och det är jag tacksam för. Jag är väldigt nöjd eftersom när jag spelade för Chelsea åkte jag in och ut genom startelvan, och fick inte jättemånga chanser att visa vad jag gick för.

''Att få komma hit och spela i Liverpool, med fansen i ryggen, folk som tror på mig och att få möjligheten har varit fantastiskt för mig. Jag vill ge tillbaka någonting till alla involverade parter.''

På vilket sätt känner du att du har förbättrat dig som spelare?
''Jag har förbättrat mig på alla områden - från det taktiska till det tekniska. Jag har också lärt mig mycket utanför planen. När jag bodde i London var jag alltid hemma och relaxade, och det är exakt likadant här.

''Det är de små grejerna som gör stora skillnader, allt från återhämtningar till att träffa någon som Steve Peters. Jag har aldrig tidigare träffat någon som honom, men det har hjälpt mig oerhört mycket.

''Jag trodde inte speciellt mycket på att träffa honom i början, men manager gav mig rådet att göra det, och i efterhand är det inget jag ångrar.

''Det finns en del saker som jag är väldigt nöjd över, men finns fortfarande också en del saker kvar att uppnå. Jag har inte visat vad jag kan än - och vad jag har presterat hittills är bara starten.

''Jag kanske må ha haft ett par bra matcher och gjort ett gäng snygga mål, men detta är verkligen bara början av vad jag kan prestera. Jag känner inte att jag visat exakt vad jag går för som fotbollsspelare. Jag ser fram emot allt hårt arbete på träningarna och under matcherna.

''Någonting som jag alltid har drömt om är att få spela varje vecka för en storklubb och ha fina lagkamrater vid min sida, samt en fantastisk manager. Spelstilen passar också mitt sätt att spela fotboll. Jag ser fram emot framtiden.''

Finns det en chans för dig - och har du ambitionen - för att försöka bli en legend i Liverpool? Målrekordet på 36 mål efter 52 matcher talar för sig själv...
''Det kommer att bli väldigt tufft eftersom det finns så många redan. Fansen har sånger för Kenny Dalglish och de lever fortfarande kvar. Detsamma gäller Robbie Fowler.

''Även på bortamatcher hör du ibland när de sjunger om Ian Rush. Luis Suarez-sången sjöngs flitigt förra säsongen, så förhoppningsvis kommer jag ha också att få en sång en dag - men också förhoppningen att bli en av de bästa spelarna som någonsin representerat Liverpool.

''Varje spelare vill bli det - även om alla inte säger det utåt. Det kommer bli svårt då det redan finns massvis med spelare före mig. Jag är endast tacksam för allt som gud har gett mig. Jag ber alltid och ger gud framgången, men det viktigaste för mig är att ha tro på gud.''

Vad är ditt meddelande till fansen?

''Jag vill bara att ni ska veta att jag är en av er. Antingen så förstår folket vilken typ av person jag är, eller så blir de tveksamma på grund av saker de har läst - men när alla träffar mig inser de att jag alltid tar min tid att skämta med fansen på stan.

''Utan fansen skulle fotbollen inte vara likadan. Jag är tacksam över vad ni gjort för mig och vad ni kommer göra i framtiden. Samtidigt vill jag också passa på att tacka gud ännu en gång, min familj och klubben som gjort mig till vad jag är i dag.''

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer