Ayre nöjd med framgången

Bild till nyheten Ayre nöjd med framgången
Ian Ayre är väldigt nöjd över hur Liverpool har rest sig både ekonomiskt och på fotbollsplanen efter att Fenway Sports Group tog över ägarskapet.

''Det är väldigt roligt för våra supportrar eftersom de gick igenom en tuff tid, och det är alltid väldigt jobbigt att se en traditionsrik klubb som Liverpool i en snarlik situation'', säger VD:n Ayre.

''Det lärde oss betydelsen av hållbarhet och att leda klubben på ett skickligt sätt. Ingen önskar att vi ska uppleva de mörka dagarna igen.

''Mycket fokuserade på att vi var tvungna att förbättra truppen och överlag göra en investering under en tidsperiod när vi hade lite pengar och enorma skulder. Det är ett bevis på att ägarna har investerat stort, något som vi börjat se på planen.

''En annan viktig sak var att få rätt saker på plats för att föra verksamheten framåt. Det var en femårsplan, och det glädjer mig att se att det gått bra på alla fronter.

''Det är skönt att vi har fantastiska ägare som tror på långsiktighet, är målmedvetna men också behandlar klubben med respekten som den borde ha. Så länge vi fortsätter att jobba så här kommer vi att vara i ett fint skick.''

Supporterklubben rapporterade tidigare att Liverpool sålde Mario Balotelli-tröjor för 50 000 pund samma dag som anfallaren skrev på ett långtidskontrakt.

''Värvningen av Mario handlade aldrig om något kommersiellt, utan snarare hans fotbollskvaliteter. Precis som det alltid kommer att vara. Däremot visar värvningen styrkan i namnet Liverpool.''

Liverpool presterade över förväntningarna och hamnade på en andraplats i Premier League i fjol efter ligavinnaren Manchester City.

''Vi måste vara realistiska, ambitiösa men samtidigt också optimistiska. Brendan sa nyligen att en topp fyra-placering och Champions League-spel var ett av våra huvudmål.

''Man kan säga att det hade varit framgång om vi lyckats vinna ännu en match i ligaspelet och därmed även vunnit titeln, men så länge vi presterar som vi gjorde förra säsongen, kommer det bara att gå framåt.

''Vi går alltid för seger, men är också väldigt nöjda över hur det gick. Det var över våra förväntningar.

''Förutom att ta en Champions League-plats hoppades vi också på att kunna förbättra truppen - vilket jag tycker vi har gjort i sommar.''

Källor: BT Sports, Liverpool.no, Soccerex


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer