"Lånesystemet är viktigt för oss"

Bild till nyheten "Lånesystemet är viktigt för oss"
Tio spelare har skickats på utlån den här säsongen. Något som är en viktig strategi för Liverpool FC. "En 19-20-årig spelare behöver inte skämmas för att han inte kommer med i A-laget och där kommer lånesystemet perfekt in i bilden", säger nye akademichefen Alex Inglethorpe.

Andre Wisdom (West Bromwich), Jordon Ibe (Derby) och Joao Carlos Teixeira (Brighton) är en trio spelare som bankar på dörren till Brendan Rodgers startelva. Men istället för att harva i U21-laget får de skaffa nyttig och viktig erfarenhet i andra klubbar.

Övriga sju på utlåningslistan för säsongen är: Brad Smith (Swindon), Tiago Ilori (Bordeaux), Sebastian Coates (Sunderland), Divock Origi (Lille), Luis Alberto (Malaga), Iago Aspas (Sevilla) och Oussama Assaidi (Stoke).

"Vi har en lista med klubbar och managers som vi anser är särskilt duktiga på att utveckla unga spelare. Det som är viktigt är att en utlånad spelare hamnar i en miljö där han får lära sig samma saker som vi skulle ha lärt honom i Liverpool", förklarar Inglethorpe.

"Det är fler klubbar i ligasystemet nu som har använder en fotbollsfilosofi som är förenat med vårt  eget sätt att tänka och lånesystemet ger oss en möjlighet att utnyttja det."

"Unga spelare som inte har någn större chans att få spela A-lagsfotboll måste ut på lån och skaffa sig erfarenhet. På så sätt så får de mer än bara U21-fotboll på CV:n, vilket i sin tur kan medföra att managern ser att de är redo för en ny chans, som de kan ta tillvara på."

"Vi har redan haft en del framgång och vi förväntar oss att skörda ytterligare frukt med det här systemet under de närmaste åren."

Källa: Liverpoolfc.com

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer