"Anfield ger mig gåshud"

Bild till nyheten "Anfield ger mig gåshud"
Tysk-turken Emre Can kom till Liverpool från Bayer Leverkusen i somras. Han berättar nu i en intervju med Liverpools officiella hemsida hur bra han trivs i Liverpool och hur det är att spela på Anfield.

Den dynamiske mittfältaren Emre Can värvades inför säsongen från Bayer Leverkusen. I sin tyska klubb spelade han på lite olika platser på centralt mittfält men även en hel del som vänsterback. I Liverpool har han fått hoppa in som mittfältare och säger sig redan stortrivas i sin nya stad och klubb.

"Atmosfären på Anfield är exceptionell. Många människor runt om i världen vet om att atmosfären är fantastisk och jag hade hört mycket om det innan jag kom in."

"Men första gången du springer ut på Anfield och upplever det ställer sig håret upp i nacken på dig. Det var inte min bästa match, den första, men det kommer bli bättre för mig med tiden."

"Anfield är något utöver det vanliga. Fansen hoppar upp och ner, de visar sitt stöd genom hela matchen. Sättet de sjunger på, det ger dig gåshud."

Can försöker också komma in i livet i Liverpool, bland annat genom att förbättra sin engelska. Han berömmer också både spelarna och tränarna för att de hjälper honom anpassa sig.

"Varje dag jag tillbringar med laget blir min engelska lite bättre. Jag vill lära mig perfekt engelska så fort som möjligt så att jag inte har några problem att göra mig förstådd på planen eller i livet i allmänhet."

"Spelarna har välkomnat mig in i gruppen och de har tagit sig tid att lära känna mig, det har verkligen hjälpt. Tränaren pratar mycket med mig och säger åt mig hur jag kan bli en bättre fotbollspelare."

Can är också tacksam för stödet han får från Liverpoolsupportrar via sociala medier och i verkliga livet.

"Jag är ganska aktiv på Instagram och Facebook och jag läser mycket kommentarer på båda. Många supportrar har kommit fram till mig på gatan och frågat hur läget är och velat ta en bild med mig. De är trevligare och snälla mot mig."


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer