Carra kritisk till försvarsspelet

Bild till nyheten Carra kritisk till försvarsspelet
Sky Sports-experten Jamie Carragher är bekymrad över att Liverpools backlinje inte har fungerat i säsongsupptakten. Dejan Lovren och Alberto Moreno hade en dålig kväll på Etihad.

"Dejan spelade inte alls bra", konstaterade vår förre vicekapten och trotjänare i Sky Sports Monday Night Football.

"Hela försvarsfyran fungerade egentligen aldrig och det var problem på Morenos kant i hans första match. Han hade en tuff kväll."

"Är det en engångsföreteelse när det gäller positioneringen eller är det något som Lovren gör ofta? De andra måste snabbt komma över och täcka upp."

"Vi kunde se samma sak när Southampton gjorde mål förra veckan och det måste ändras - och det väldigt snabbt. Då Lovren klev fram, bytte inte Martin Skrtel position och det blev en stor tom yta."

"Det är ett grundläggande arbete för en försvarslinje och det är något Liverpool måste hårt jobba med. Händer det ofta i den här ligan så blir du rejält straffad."

Carra konstaterar att alltför många försvarsmisstag kostade Liverpool titeln i våras och att det också kan bli avgörande i kampen om en Champions League-plars den här säsongen.

"Liverpool slutade nära Man City förra säsongen och du vill inte möta rivalerna så här tidigt och få rejält med stryk, men det skedde i kväll. Det slutade 3-1, men kunde ha blivit 4-1 eller 5-1."

"Efter två matcher har Liverpool redan släppt in fyra mål och det är något de måste få bukt på. Många tror inte att Liverpool kommer att vara med och slåss om titeln, men jag tycker fortfarande att de är ett av de bästa lagen i ligan, men de kan inte fortsätta att släppa in sådana mål", avslutade Carra.


  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer