''Prislappen betyder ingenting''

Bild till nyheten ''Prislappen betyder ingenting''
Lazar Markovic insisterar att hans prislapp på 20 miljoner pund inte kommer vara något problem att tacklas med och säger att han är här för att vinna titlar.

20-åringen värvades från Benfica tidigare under transferfönstret och förväntas göra sin debut i ligamatchen mot Manchester City på måndag efter att ha haft problem med en hamstringskada han ådrog sig under klubbens försäsongsturné i USA.

Brendan Rodgers har beskrivit Liverpools nye nummer 50 som en av de mest lovande talangerna inom europeisk fotboll och Markovic är säker på att han kan leva upp till förväntningarna.

''Jag är inte rädd för utmaningar. Det var precis likadant när jag fick provspela för Partizan, när Benfica ville värva mig och när Liverpool signalerade att de var intresserade.

''Jag tror på mig själv och turen som följer under resans gång. Jag tror på folket runt omkring mig som är en del av min utveckling. Det är därför jag följer mina drömmar.

''Jag är inte den dyraste värvningen i sommar men även om jag skulle vara det hade jag inte brytt mig speciellt mycket.

''Jag har aldrig tänkt på någonting i relation till pengar. Jag har aldrig brytt mig eller gjort någonting för pengar i mitt personliga eller professionella liv.

''Vad spelar det för roll att vara mer rik än andra? Ingenting. Fotbollsplanen - inte pengarna - är måttet på allas värde inom sporten.

''Jag tror att Liverpoolfansen förväntar sig en del från mig, och om jag ska vara ärlig gör jag även det personligen. Det samma gäller för folket som jobbade hårt för att värva mig.

''Jag har ingen rädsla eller problem med det. Om jag ska berätta sanningen kan jag inte vänta på att få börja spela för Liverpool.''

Markovic har redan haft en imponerande titelskörd under sina fyra senaste säsonger. Han vann ligatiteln tre gånger med Partizan i sitt hemland innan flytten till Portugal där han hjälpte Benfica att vinna ligan, cupen och ta sig till en Europa League-final (förlust mot Alberto Morenos Sevilla).

Lazar Markovic är angelägen att fortsätta bärga titlar genom att hjälpa Liverpool i jakten på den efterlängtade 19:e ligapokalen.

''Konkurrensen är stor men jag kom inte till Anfield för att slåss om sjätte eller sjundeplaceringar. Liverpool och våra supportrar förtjänar att vinna den viktigaste pokalen. Jag skulle älska att få vara en del av generationen som hade lyckats med det.

''Vi kommer försöka gå för både Premier League och Champions League. Det finns en del anledningar att vara optimistisk. Klubben är väldigt ambitiös.''

Markovic, som föredrar att spela på vänsterkanten, säger att han lärde sig mycket under sin sejour i Portugal. Nu ser han fram emot att utvecklas ännu mer under ledningen av Rodgers.

''Säsongen jag spenderade i Benfica hjälpte mig att bli mogen, mer seriös, fysiskt starkare och förbättra mina taktiska kunskaper'', sa serben till Mozzart Sport.

''Så länge som jag lever kommer jag vara tacksam för tränaren, hans assisterande, mina lagkamrater, alla fysioterapeuter och doktorer, presidenten av klubben, ledningen, och varje supporter som gjort mig till vad jag är i dag.

''Jag var endast ett litet barn när mina föräldrar förklarade för mig att smarta människor jobbar på egen hand och lär sig så länge som de lever.

''Jag tror att Rodgers kommer hjälpa mig att bli ännu bättre, precis som han gjort med flera andra ungdomar. Vi får se vart han väljer att spela mig eftersom jag är kapabel att spela i många olika positioner. Jag kommer att ge allt.

Landslagsspelaren säger att stödet från lagkapten Steven Gerrard har gjort det enklare för honom att acklimatisera sig i sin nya klubb.

''Många tänker på Steven Gerrard när de hör Liverpool, det är inte bara fallet för oss som föddes på 90-talet.''

''Han är en legend, ikon och kungen av klubben. Trots allt är han helt naturell och normal.

''Vi alla lyssnar på honom och behandlar honom med all respekt. Han välkomnade mig som en äkta kapten och stor herre, vilket han även gjorde för de andra nya spelarna.''


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer