Teixeira målskytt i debuten

Bild till nyheten Teixeira målskytt i debuten
Joao Carlos Teixeira blev i fredags utlånad till Brighton för hela kommande säsongen. I dag gjorde portugisen sin debut och började med att göra mål i lagets 2-0-seger över Leeds.

Liverpool bekräftade i fredags att Joao Carlos Teixeira, 21, kommer spendera säsongen på lån i Championshipklubben.

Mittfältskreatören fick direkt chansen från start i Sami Hyypiäs startelva i samband med kvällens bortamatch mot Leeds United på Elland Road.

Teixeira tog vara på chansen när han sköt in ledningsmålet för Brighton i den 5:e minuten. Sydlaget fortsatte att dominera matchen och Kazenga LuaLua satte spiken i kistan med sju minuter kvar när han placerade in 2-0 på en frispark som Joao vunnit.

Talangen blev utbytt i slutminuterna till bortapublikens jubel och även utsedd till matchens bästa spelare när Sami Hyypiä knep sin första trepoängare som Brightonmanager.

Brighton möter Bolton hemma på Amex Stadium i helgen.