''Vill ha fler mål från olika positioner''

Bild till nyheten ''Vill ha fler mål från olika positioner''
Brendan Rodgers har utmanat hela Liverpooltruppen att förbättra sina individuella målfacit efter att laget påbörjade säsongen med två mål från anfallspositionen.

Liverpool mäktade med hela 101 fullträffar under fjolårets ligasäsong, något som ledde till en andraplats i Premier League. Två mål, från Raheem Sterling respektive Daniel Sturridge, krävdes för att The Reds skulle starta årets säsong med en 2-1-seger mot Southampton i söndags.

Första målet skedde efter en snygg tackling från Jordan Henderson där engelsmannen snodde åt sig bollen, tittade upp och slog en fantastisk passning mellan Southampton-försvaret till en frispelande Raheem Sterling som iskallt avslutade mot Fraser Forster i mål.

''Fler mål från allihopa, det är ett av huvudmålen'', berättade Rodgers för klubbens officiella hemsida.

''Alla kommer att vilja förbättra sig. Till exempel gjorde Raheem mål vid 10 tillfällen i fjol. Det var en fantastisk passning från Jordan, han fann honom väldigt bra, Raheem tar sig in i straffområdet och avslutar elegant.

''Det var en väldigt bra avslutning som öppnade upp matchen och gav oss lite mer yta att jobba runt omkring. Men de var en tuff motståndare.''

Southampton skulle dock utjämna resultatet i den andra halvleken när Dusan Tadic klackade fram bollen till en frispelad Nathaniel Clyne som dundrade in kvitteringsmålet framför en chanslös Simon Mignolet mellan Liverpoolstolparna.

''Vi var besvikna över det insläppta målet. Det var väldigt enkelt, vi satte aldrig stopp för löpningen och gav de för mycket yta innanför straffområdet.

''Clyne avslutade med en fin löpning och ett bra avslut, men vi visade motståndskraften och viljan över att komma tillbaka med ett snyggt mål.''

Liverpool reste sig och jagade ett segermål. Med elva minuter kvar av matchen klev Daniel Sturridge fram och tryckte in 2-1-målet efter en tilltrasslad situation.

''En del av matcherna här på Anfield vann vi väldigt komfortabelt förra säsongen, så vi visste att folk förväntade sig att vi skulle vinna matchen i söndags.

''Vi kommer inte alltid att vinna genom att spela en fin fotboll. Ibland måste man låsa matchen och kämpa till sig ett resultat, och det var precis vad vi gjorde.''

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer