Hendos far avstod cancerbeskedet

Bild till nyheten Hendos far avstod cancerbeskedet
Jordan Hendersons far, Brian, drabbades av cancer i julas men valde att hålla beskedet hemligt så länge som möjligt för sin son. Brian öppnar upp sig om sjukdomen i en intervju med lokaltidningen Sunderland Echo i dag.

Brian Henderson säger till Sunderland Echo att han fick cancerdiagnosen före jul, men att han tillsammans med sin fru valde att hålla beskedet hemligt för sonen Jordan och resten av familjen.

Men när operationen närmade sig hade han inget annat val än att berätta för Liverpoolmittfältaren, och manager Brendan Rodgers, om hans besked. Brian fick avstå resan till VM i Brasilien för att se Jordan representera England, men snackade med honom varje dag under turneringen.

Efter en framgångsrik behandling kommer Brian nu att hålla ett tal på en konferens för canceröverlevande kring hans erfarenhet och hur viktigt det är att tala ut om sjukdomen.

''Det var en väldigt känslosam period när jag var tvungen att berätta om nyheterna för familjen'', säger Brian till tidningen.

''Jag snackade med Brendan Rodgers i Liverpool som var väldigt förstående. Han gav Jordan ledighet, och folket i Liverpool var fantastiska.

''De förstod och gav honom mycket stöd. Jag berättade för Jordan att det bästa han kunde göra för mig var att försöka bli matchens bästa spelare i varje match.

''Han blev utsedd till det i fyra av de fem matcherna han spelade - och folk kände inte ens till vilken press han var under. Jag är otroligt stolt över honom.''


Hendersons far, Brian, är på bättringsvägen efter cancerdiagnosen.

Brian har nu haft strålbehandling och genomgått en operation för att avlägsna lymfkörtlarna på båda sidorna av halsen samt en tumör från hans tunga. Tillsammans med sin fru, Donna, valde han att inte förstöra julen genom att inte berätta om beskedet för Jordan och Donnas son, Kyle.

Hendersons far genomgick fortfarande behandlingar under starten av VM och kunde inte åka till Brasilien för att följa Jordan i turneringen.

''Han såg verkligen fram emot turneringen och var väldigt exalterad. Det var något som hjälpte mig, jag visste att det kunde förändra hans liv.

''Han var givetvis besviken över uttåget ur VM men det var också en erfarenhet för honom.''

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer