Rodgers efter matchen

Bild till nyheten Rodgers efter matchen
Brendan Rodgers medger att Liverpool inte gjorde sin bästa match när man besegrade Southampton med 2-1, men säger att 3 poäng var det viktigaste.

"Det viktigaste var att få med sig ett resultat, så segern idag var perfekt för oss. Det var en tuff match, första matchen för säsongen.", sade Rodgers efter 2-1 segern.

"Jag är nöjd med beslutsamheten och karaktären idag. Flytet kommer att komma allt eftersom. Det var en hård match."

"De har ett bra lag med bra spelare och en erfaren tränare som kommit in  och organiserat. Vi visste att det skulle bli en tuff match."

"Att få med sig alla poäng var det viktigaste. Supportrarna var fantastiska idag, precis som de varit under hela min tid här. Vi visade mod och beslutsamhet och tack och lov kunde vi förändra matchbilden."

"Vid 1-1 förändrade vi formationen till en diamant och tog in Rickie, som jag tror gjorde dem oroliga. De vet om hans kvaliteter och vi började slå fler inlägg in i boxen, varav ett ledde till vårt andra mål. Raheem vann en bra duell och Daniel kunde styra in bollen för ett segermål. Jag tyckte det var en bra seger."

Daniel Sturridge blev matchvinnare för andra premiärmatchen i rad, efter att förra säsongen gjort det enda målet i 1-0-segern mot Stoke. Idag var nummer 15 återigen framme och avgjorde.

"För Dan är det bara en fortsättning. Han har gjort 36 mål på 50 matcher, vilket är bäst i Liverpools moderna historia. Ibland kommer det se ut som att han har en lugnare match, men han kommer alltid vara ute efter att göra mål. Jag var nöjd med målet eftersom det är ett typiskt mål för en måltjuv, där han uppskattar vart bollen ska komma och styrde in den vackert i hörnet.", fortsatte Rodgers.

"Raheems mål var ett mycket bra mål. En härlig pass, snabbheten, tocuhen och avslutet. Det var härligt att se."

Även Mignolet fick liknelser från förra premiären - mot Stoke räddade han en straff i slutminuten och idag styrde han upp Schneiderlins superchans i ribban, vilket blev matchavgörande.

"Det var en fantastiskt touch. Han gjorde en annan briljant räddning också - Steven Davis kommer att vara missnöjd över att ha missat sitt skott i boxen. Han hade inte så mycket att göra, men var bra med händerna. Simon är väldigt bra med bollen. Det var en otrolig reaktion att styra upp den i ribban."

Rodgers berömde även sina nyförvärv från sommaren - Dejan Lovren och Javier Manquillo, som gjorde sina tävlingsdebuter för klubben idag.

Med Adam Lallana och Lazar Markovic på bättringsvägen och med Alberto Morenos nu färdiga övergång var Rodgers på bra humör. 

"Lovren var utmärkt. Det är alltid svårt att möta ditt gamla lag, men han gjorde det väldigt bra. Han är en riktig ledare för oss och jag tyckte att han var utmärkt."

"Unge Manquillo gjorde det mycket bra efter att ha dragit på sig en tidig varning. Han har kommit in i ett annat sätt att jobba på som 20-åring och han gjorde det väldigt bra."

"Vi har unge Moreno på ingående också - han är en stor talang. Markovic är tillgänglig för oss nu, vilket är utmärkt. Adam Lallana är inte heller många veckor ifrån att komma tillbaka. Truppen ser mycket bra ut."


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer