Inför: Liverpool FC - Southampton FC

Bild till nyheten Inför: Liverpool FC - Southampton FC
En lång väntan är över och ligapremiären är här. Southampton står för motståndet när Premier League 2014/15 äntligen drar igång.

Försäsongen är över och allvaret börjar igen. Liverpool kommer till matchen med ett perfekt genrep mot Bourussia Dortmund i bakhuvudet, då man besegrade tyskarna med hela 4-0 hemma på Anfield. Dejan Lovren nätade i debuten och Rickie Lambert fick för första gången springa ut framför The Kop som en Liverpoolspelare. Trots att Dortmund hade ett b-betonat lag så kan man ändå ta med sig en positiv känsla till premiären då spelet fungerade väldigt bra.

Sist Southampton gästade Anfield så var den Dejan Lovren som avgjorde, då för Southampton. En 0-1 förlust som var en utav endast sex stycken förluster förra säsongen. På bortaplan fick Liverpool revansch och vann men 3-0 efter mål från Suarez, Sterling och Gerrard.

Liverpool 

Vi har fått se många nya ansikten den här sommaren då vi jobbar på att ersätta skyttekungen Suarez. Tre utav dem kommer från Southampton i form av Lovren, Lallana och Lambert.

Lallana drog på sig en knäskada och missar premiären, men de andra kommer med största sannolikhet vara med i truppen mot sitt gamla lag.

Vi har även plockat in två unga spanska ytterbackar i form utav Manquillo och Moreno. Manquillo imponerade mot Dortmund och ser ut att starta i premiären. Moreno missar dock matchen då pappersarbetet inte blev klart i tid. Lazar Markovic är även han skadad och missar matchen medan Emre Can spelade 45, imponerande, minuter mot Dortmund och aspirerar om en plats i startelvan.

Under försäsongen så har flera spelare visat framfötterna. Coutinho, Henderson, Sterling med flera har imponerat och ser ut att vara redo att ta ännu ett kliv framåt i avsaknaden utav Suarez.

Skadeläget i Liverpool är relativt jobbigt då man även saknar Daniel Agger, Jon Flanagan, Ousssama Assaidi och Tiago Ilori.

Hur ska vi ställa upp? Emre Can har imponerat på försäsongen men har haft lite småproblem med skador, så det är möjligt att Allen kliver in och tar en plats på mittfältet. Annars så tror jag att det blir samma elva som mot Dortmund. 

Jag tror att vi kommer få se en 4231 uppställning, samma som vi använde oss utav mot Dortmund. Men under försäsongen så har Rodgers även testat en 41212 uppställning med en ”diamant” på mittfältet.

Trolig startelva enligt skribenten:
Mignolet, Manquillo, Skrtel, Lovren, Johnson, Gerrard, Can, Henderson, Coutinho, Sterling och Sturridge. 

Southampton

Liverpool tar sig an ett försvagat Southampton som har fått lida under sommarens transfer-fönster. Pochettino har lämnat för Spurs och nya tränaren Ronald Koeman har blivit av med många tongivande spelare så som Lallana, Lovren och Lambert. Även den stora talangen Callum Chambers har lämnat för Arsenal och Luke Shaw för Manchester United.

Italienaren Pablo Osvaldo är fortsatt utlånad men den här gången till Inter. Man har även en missnöjd Morgan Schneiderlind vars framtid ser osäker ut.

Shane Long har anslutit från Hull och kommer med största sannolikhet vara spelklar inför premiären.

Grazziano Pelle från Feynoord och Twentes Dusan Tadic plockades in för att försöka fylla luckorna i truppen. Även Saphir Tadier och Ryan Bertrand, som länge ryktades till Liverpool, har kommit in på lån. Den engelska landslagsmannen Frasier Forster plockas in från Celtic för att konkurrera med Artur Boruc.

På skadefronten så ser det bra ut, endast Jay Rodriguez saknas då han fortfarande är borta på grund utav en knäskada.

Förra säsongen slutade man på en åttondeplats i ligan men inför den kommande säsongen så lär de bli svårt att åstadkomma det igen. Med en ny tränare och stor förändring i truppen så siktar man främst på att undvika en nedflyttning.

På försäsongen så vann man 5 utav 6 matcher men motståndet har inte varit det bästa. Senaste matchen så mötte man Bayern Leverkusen hemma på St Mary’s och förlorade med 0-1.

I startelvan så bör man se upp för nyförvärvet Dusan Tadic som hade en fantastisk säsong i Eredevise innan flytten till Premier League. 

Trolig startelva enligt skribenten: 
Forster, Clyne, Fonte, Yoshida, Bertrand, Wanyama, S Davis, Ward Prowse, Tadic, Ramirez och Pelle. 

Hur tror ni matchen slutar? Dela med er utav era tankar i kommentarsfältet.

Övrigt:
Matchen börjar 14:30 den 17/8 och visas på Viasat Sport samt Viaplay.

Domare: Mark Clattenburg
Assisterande: S Beck och G Beswick.
Fjärdedomare: Kevin Freind. 

Källor: Liverpoolfc.com, premierleague.com, physioroom.com. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer