Höga flygpriser avskräcker fansen

Bild till nyheten Höga flygpriser avskräcker fansen
Skyhöga flygpriser avskräcker många fans från att resa till Liverpool i höst. "SAS och Norwegians direktflyg mellan Arlanda och Manchester är svindyra. I princip handlar det om dubbla priset jämfört med tidigare år", upplyser säljaren Jonas Emilsson på Eurotravel Sports.

Liverpool är tveklöst det hetaste resmålet bland svenska fans. Vår resepartner Eurotravel Sports drunknar av förfrågningar och gör sitt bästa för att sy ihop bra resepaket med vettiga flyglösningar. Det försvåras dock av hutlösa flygpriser när det gäller direktflyg från Arlanda.

Tidigare år har det gått att hitta rimliga flygpriser - och till och med göra ett och annat klipp - på rutten Arlanda- Manchester med SAS eller Norwegian. Men sedan Ryanair lade ner direktflyget till John Lennon Airport för några år sedan, har priserna stigit långsamt år för år.

"Så fort Premier League släpper spelschemat runt midsommar är det många som passar på att boka direktflyg, medan det fortfarande är billigt. Ifjol kunde man exempelvis hitta flyg från Arlanda för 1500-1800 kronor tur och retur, men nu har priserna mer än dubblats. Det är klart att flygbolagen har gjort en fuling eftersom man känner till att intresset är enormt. Det gäller ju även fans som vill åka och kolla på Manchester-lagen."

Men det finns fortfarande rutter som är prismässigt överkomliga, även om man får vara beredd att krångla en del.

"Bästa rekommendationen är att flyga från Skavsta till London (Stanstead) och därefter ta tåget upp till Lime Street i Liverpool. Visst, det tar en massa extratimmar i anspråk, men det finns stora pengar att spara in."

Ett annat alternativ är att flyga med något annat bolag och mellanlanda i exempelvis Amsterdam och Frankfurt. 

"Det brukar vara rätt så tidskrävande rutter och vi märker att de även där har höjt priserna med några hundralappar."

Fans boende i södra Sverige, framför allt Skåne-regionen, kan dock fortfarande ta sig över till England för en billig penning, via Easyjets direktflyg från Köpenhamn. 

Prisökningarna har fått till följd att Eurotravel Sports ännu inte har tagit beslut om man ska återuppta succén med "Liverpoolflyget" från förra säsongen, då resebolaget vid tre tillfällen chartrade ett eget plan och transporterade 180 fans i varje kärra från Göteborg, Malmö och Stockholm.

"Flyget var en stor succé och dessutom var det otroligt roligt att kunna göra något extra för våra kunder och medlemmar i svenska supporterklubben. Vi hade inget hellre velat än att kunna fortsätta med den servicen. Vi har fått in 8-10 förslag som vi kikar på, men även här har priserna tyvärr skjutit i höjden. Jag tror ingen skulle vilja åka över och se exempelvis Liverpool-Stoke och betala 8000 kronor..."

"Vi hoppas verkligen att det här bara är ett mellanår och att flygbolagen tar sitt förnuft till fånga och sänker priserna redan i vår. Det ser inte så ut i dagsläget, men vi får verkligen hoppas".

Trots detta märker ändå inte Eurotravel Sports av att försäljningen av Liverpoolpaket minskar.

"Det hänger ihop med ett stadigt ökat intresse för Liverpool. Vi märker av att svenska supporterklubben får in fler nya medlemmar varje år och som väljer att åka med oss. Vi har exempelvis många fäder och söner och kompisgäng som besöker Anfield för allra första gången", avrundar Jonas Emilsson (bilden nedan).

Om du har frågor och funderingar kring Eurotravel Sports resepaket till Liverpool för säsongen 2014/15, kontakta [email protected] eller [email protected] Tel: 033-25 88 50

Här hittar du även reseutbudet för 2014/15: http://www.eurotravelsports.se/fotbollsresor/england-premier-league/liverpool/liverpool-fc

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer