Rodgers nöjd med debutanterna

Bild till nyheten Rodgers nöjd med debutanterna
Brendan Rodgers var full med lovord för Dejan Lovren och Javier Manquillo efter dagens match mot Borussia Dortmund.

''Jag har varit väldigt nöjd med samtliga nyförvärv eftersom de har kommit som en del av vår strategi och även passar in på den typ av spelarprofil vi önskar att ha i klubben'', berättade Rodgers för Liverpools officiella hemsida efter 4-0-segern.

''Dejan var perfekt - han är vad vi har letat efter sedan Jamie Carragher lämnade. Han är en väldigt dominant mittback.

''Han försöker attackera, läser spelet otroligt bra och du kan se hans ledarskapskvaliteter utifrån hur han styr backlinjen.

''Du kunde också se hans passningsförmåga med båda fötterna. Han passade med vänsterfoten till det första målet som Coutinho sedan skarvade vidare.

''Han är också väldigt dominant i huvudspelet som han visade oss förra året. Jag tyckte att han var fantastisk.

''Javier Manquillo var fenomenal, 20 år gammal och i sin första match på Anfield efter att knappt ha varit här i en veckas tid. Hans fysik var också väldigt bra.

''Han är den typen av ytterback jag gillar - han kan markera folk, stoppa inlägg och försvara sig väldigt bra, men har också energin som krävs för att attackera och ta sig framåt.

Rodgers har hittills förstärkt sin trupp med sju nyförvärv under sommarens transferfönster och passade på att peka på vikten och betydelsen av en stor trupp.

''Det kändes riktigt bra att jag verkligen kunde göra förändringar i dagens match, byta in spelare men fortfarande känna att vi var starka.

''Det har inte alltid varit fallet sedan jag tog över klubben. Jag kände att jag kunde göra byten men ändå behålla beslutsamheten och engagemanget - och inte minst kvaliteten inom laget.

''Med kanske ytterligare en eller två nya spelare på väg bör vi ha en bra bredd i truppen att konkurrera med i slutet av augusti.''

Liverpools styrka och förmåga att fullkomligt rivstarta sina hemmamatcher fanns kvar även i dag när en europeisk toppklubb likt Borussia Dortmund gästade Anfield.

Daniel Sturridge startade målkalaset som sedan utökades av Lovren, medan Coutinho och Henderson också satte varsitt mål.

''Dortmund har varit ett av de ledande lagen inom europeisk fotboll under de senaste tre eller fyra säsongerna. De har en identitet.

''Men jag tyckte att vi var fantastiska i dag och detta sammanfattar slutet på vad som har varit en väldigt bra försäsong för oss.

''Du kunde tydligt se identiteten i vårt lag som har byggts upp under de senaste säsongerna, speciellt sett till beslutsamheten och engagemanget kombinerat med kvaliteten.


''Vi producerade fyra väldigt vackra mål och kunde kanske gjort fler. Vi kommer att vara redo, och har också en match bakom stängda dörrar nästa vecka. Vi kommer vara redo nästa helg och ser fram emot det'', avslutade Brendan när Liverpool endast har en vecka kvar innan ligapremiären mot Southampton nästa helg.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer