Rapport från fredagens träning

Bild till nyheten Rapport från fredagens träning
Liverpools senaste nyförvärv, högerbacken Javier Manquillo, tränade för första gången tillsammans med sina lagkamrater i dag på en öppen träning för supportrar på Anfield. Lazar Markovic, Jon Flanagan, Adam Lallana, Daniel Agger och Fabio Borini saknades.

Javier Manquillo genomförde sitt första träningspass som Liverpoolspelare under fredagen på Anfield när han tillsammans med resten av truppen slipade på de sista förberedelserna inför söndagens träningsmatch mot tyska Borussia Dortmund.

Fyrbackslinjen som spelade tillsammans under träningspasset bestod utav Manquillo på vänsterbackspositionen - trots att José Enrique tränade för fullt - ett mittlås med nye Dejan Lovren och Martin Skrtel, samt Glen Johnson som högerback. Rykten florerar att detta med högsta sannolikhet även kommer vara försvaret i mötet med Dortmund.

Manquillo skrev följande på sitt officiella Twitterkonto efter träningen:
''Njöt av att få träna för första gången på Anfield, en magnifik arena med otroligt mycket historia. Jag är jättelycklig över att få vara här.''

Adam Lallana är sedan tidigare knäskadad och får spendera ytterligare ett par veckor i sjukstugan. Engelsmannen är troligen tillbaka i början av månadsskiftet. Lazar Markovic drogs med lättare skadeproblem under USA-turnén och missade också träningen.

Brendan Rodgers har tidigare berättat att det inte rör sig om någon allvarlig skada för 20-åringen, men det är oklart hur serbens skadesituation ser ut inför ligapremiären mot Southampton.

Jon Flanagan, Daniel Agger och Fabio Borini missade större delar av International Champions Cup. Trion avstod även dagens träning, varav de två sistnämnda ser ut att lämna klubben innan transferfönstret stänger om ett par veckor.

Daniel Aggers nioåriga Liverpoolkarriär ser ut att nå sitt slut efter rapporterna som kom ut i går. Fabio Borini, som har problem med en axelskada, förväntas skriva på för Sunderland inom en snar framtid. Gus Poyet berättade tidigare att han fortsatt är hoppfull att italienaren lämnar Anfield för spel på Stadium of Light.


Flanagan har också lättare skadeproblem men bör vara redo för spel till Premier League-premiären.

Daniel Sturridge har missat Liverpools två senaste träningsmatcher mot AC Milan och Manchester United, men engelsmannen var tillbaka och tränade för fullt. Rodgers berättade att anfallaren ska vara spelklar till Dortmund-matchen.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer