Finalförlust i Miami

Bild till nyheten Finalförlust i Miami
Liverpool förlorade finalen i International Champions Cup i Miami, trots 1-0-ledning och klart spelövertag i 55 minuter. Då vände Man United plötsligt på två röda och vann till slut med 3-1 (0-1). Men det finns ingen anledning att hänga läpp...

Liverpool dominerade första halvlek och gick till pausvila med 1-0 i ryggen efter en säker straff av Steven Gerrard i den 14:e minuten, sedan Raheem Sterling kapats av Jones.

Liverpool öppnade också andra halvlek bäst och skapade ett par chanser genom Lambert (som återigen såg väldigt seg ut) och framförallt Sterling, men United vände på steken med två snabba mål som kom från "ingenstans", med tanke på att Liverpool såg ut att helt kontrollera matchen.

Wayne Rooney kvitterade i den 55:e minuten på ett perfekt inlägg från Hernandez, där Skrtel tappade markeringen.

I den 57:e minuten utökade planens kanske mest anonyme spelare, Juan Mata, på till 2-1 genom ett direktskott från 16 meter. Bollen ändrade dessutom riktning på Sakho.

Med tanke på att detta trots allt handlade om en försäsongsmatch plockade Brendan Rodgers ut Gerrard, Allen och Lambert i 63:e minuten till förmån för Lucas, Ibe och Can och Liverpool tappade udd i anfallsspelet.

Lingard fastställde slutresultatet till 3-1 i den 88:e minuten och därmed kammade ärkerivalen United hem trofén och en miljon dollar i prispengar. Men det finns ingen som helst anledning att deppa ihop för det, inte minst med tanke på den spelmässiga dominansen i första halvlek.

Liverpools bästa i finalen var Raheem Sterling, följd av Coutinho och Sakho (grym första halvlek).

Truppen återvänder nu till Merseyside för genrep mot Borussia Dortmund på Anfield på söndag kl 13.15. Matchen visas på Viasat Fotboll.

Liverpool: Mignolet-Kelly, Skrtel, Sakho (74), Johnson-Henderson, Gerrard (63), Allen (63)-Coutinho (77), Lambert (63), Sterling.

Inhoppare: Leiva (63), Ibe (63), Can (63), Toure (74), Peterson (77).

Man United: de Gea-Evans (46), Smalling, Jones, Valencia (8)- Herrera (79), Fletcher (46), Young, Mata (69), Rooney, Hernandez (69).

Inhoppare: Shaw (9), Cleverley (46), Blackett (46), Nani (69), Kagawa (69), Lingard (79).

Publik: 51 014 (Sun Life Stadium, Miami)