Rodgers inför nattens final

Bild till nyheten Rodgers inför nattens final
Brendan Rodgers ser fram emot sitt första möte med Manchester Uniteds nye manager Louis Van Gaal i nattens final. "Jag tror att det kan bli en fantastisk match", säger Liverpoolmanagern.

I maj 2012 intervjuades Van Gaal för posten som Director of football i Liverpool, efter att Comolli och Kenny Dalglish fått lämna sina ställningar. Men Brendan Rodgers gjorde tidigt klart för ägaren John W Henry att han inte ville ha några mellanhänder, utan kunna styra laget genom att själv sköta kommunikationen med ägarna.

Så blev det också. Och ska sanningen fram var väl inte Van Gaal själv heller så lockad över förslaget.

"Det har alltid varit min filosofi att det är managern som ska sköta allt kring laget och spelarna. Jag har varit med om det en gång tidigare (Reading) och det var ingen lyckad lösning", berättar nordirländaren.

"Jag har aldrig mött Van Gaal tidigare, men jag känner till honom genom Jose Mourinho och vet att han var hans läromästare i Barcelona. Jag känner också till hans metoder och hur han jobbar. Han har helt klart haft en bra karriär."

"Louis är en väldigt erfaren och skicklig manager och nu har han tagit jobbet i Manchester United och vill sätta sin egen prägel på laget."

"Jag känner till den taktik han använder sig av och ser fram emot att möta honom. Vi använde oss av flera olika system förra säsongen, något som fungerade bra för oss. Jag ser också att Louis har använt 3-5-2 i United så här långt. Han hade framgång med det systemet med Holland under VM och kommer säkert att använda det i United också. Men vi är två tränare som tänker fotboll och som inte låser oss till bestämda system. Han har förstås mycket mer erfarenhet och har varit länge i gamet. Men jag har lärt av de bästa, något jag alltid har gjort."

Nattens final i International Champions Cup blir det första mötet utom officiella tävlingsmatcher sedan Billy Drennans testimonial i Belfast 1983. 

Liverpool har redan inkasserat 2 miljoner pund extra för finalplatsen och nu hoppas de också på att ta med sig en trofé hem från USA.

"Det här är en av de största matcherna i världen och nu möts vi här i USA. Det blir en fin match för fansen och för arrangörerna", menar Rodgers.

"Båda lagen kommer verkligen att vilja vinna den här finalen."

"Att komma i form har varit vår prioritet så här långt och sedan vill du inte heller att spelarna ska bli skadad. Men vi har två lag som gillar att konkurrera så på det här stadiet av försäsongen skruvar vi upp tempot ett snäpp."

"Det var några tuffa tacklingar mot AC Milan senast. Vi frustrerade Milan på sättet vi spelade på och de började spela tufft. Men vi lyckades hantera det och behålla koncentrationen."

"Vi spelade strålande och arbetade på samma sätt som vi gjort under pre-season. Jag var hänryckt över vårt spel i perioder. Defensivt var vi mycket starka och pressade bollföraren på ett bra sätt. Vi ville ha bollen hela tiden."

"Vi tror alltid att vi kan vinna matcher och även under försäsong är det viktigt och skapa en vinnarmentalitet."

Källa: Liverpool Echo

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer