Pearce om kontrakt och transfers

Bild till nyheten Pearce om kontrakt och transfers
Liverpool Echo har veckovis en livechatt kring Liverpool FC med lokaltidningens journalist James Pearce. I dag ställde supportrar frågor kring Dejan Lovren, Antoine Greizmann och flera andra transferrykten. Kontraktsförslag för Henderson, Flanagan och Gerrard.

Hur ser situationen ut angående Ryan Bertrand?
''Jag skrev i maj att Bertrand fanns med på klubbens lista på potentiella vänsterbackar, men att han sågs som en back up om Liverpool inte lyckades värva Moreno. Chelsea vill helst inte sälja honom till Liverpool och ser hellre att han lämnar för en annan klubb. 

''Anledningen är förlusten Chelsea gjorde genom att släppa Daniel Sturridge för en relativt liten summa och vill inte riskera att ännu en spelare lämnar för The Reds.''

Några nyheter om Suso och/eller Jordon Ibe kommer bli utlånade även nästa säsong?
''Allt beror på hur de presterar under försäsongen. Båda två kommer få chansen att visa vad de kan.''

En supporter skrev att han tyckte en ny andramålvakt borde vara en prioritet...
''Rodgers är på jakt efter en annan keeper som kan konkurrera med Mignolet och Jones. Nu när klubben är tillbaka i Champions League tror han att de är i behov av tre målvakter denna säsong.

''Brendan beundrar Vorm i Swansea men jag är inte säker på att Liverpool vill betala vad Swansea kräver (5/6 miljoner pund) för någon som troligen skulle spendera större delar av säsongen från bänken.

''Jag skulle säga att en yngre, mindre erfaren målvakt är en troligare värvning.''

Finns det några eventuella kontraktsförlängningar inom en snar framtid?

''Inte än men jag är säker på att det kommer ske inom de kommande veckorna. Henderson kommer skriva på ett nytt kontrakt, och detsamma gäller Flanagan.

''Rodgers har också sagt att han vill att Gerrard förnyar med ytterligare 12 månader. Steven har bara ett år kvar på sitt nuvarande kontrakt.''

Kommer Tiago Ilori få en chans denna säsong? Och hur ser det ut för Skrtel och Agger?
''Planen är att skicka ut Ilori på lån även denna säsong. Känslan är att han ännu inte är redo för Premier League-fotboll.

''Skrtel kommer att stanna men givetvis finns det frågetecken kring Aggers framtid.

''Jag kan varken se att han kommer vara förstavalet eller stanna som en truppspelare. Om klubben värvar Lovren så kan jag se att Agger säljs.

''Jag skulle placera Agger i samma fack som Lucas - klubben är inte desperata att sälja duon men de sitter båda på höga löner och är inte längre några garanterade startspelare. Liverpool säljer om rätt bud kommer.''

Är Antoine Griezmann ett transfermål för Liverpool?

''Inte vad jag känner till. Med värvningen av Lallana och Markovic på väg, skulle jag bli väldigt förvånad om Rodgers försökte värva ännu en spelare av samma typ.''

Finns det någon chans att Origi väljer en annan klubb? Hur ser förhandlingarna ut?

''Allt jag kan säga är att de som är väldigt insatta i övergången också är fortsatt säkra på att Origi kommer skriva på för Liverpool.

''Klubben är enig med Lille om övergångssumman och Origi är nöjd med sina personliga villkor som erbjudits.''

Planerar ägarna en typ av ''marquee signing'' för Suarez-pengarna?

''Pengarna kommer säkerligen att återinvesteras i truppen men jag skulle tro att två eller tre spelare runt 20 miljoner pund är desto troligare än att de spenderar en stor summa på ett stornamn.

''Rodgers jagar en ny anfallare. Han vill ha fyra stycken. Med Suarez nästintill såld och Aspas på väg bort - har han endast Sturridge, Lambert och Borini kvar.

Finns det något intresse i Ben Davies och Wilfried Bony från Swansea?

''Jag vet att Rodgers rankar Davies högt så jag är inte speciellt överraskad med sammankopplingen, men jag känner inte till att Liverpool förbereder något bud på vänsterbacken. Jag har inte hört någonting om Bony.

Yaya Toure - är Liverpool intresserade?

''Liverpool hade varit tokiga om de inte varit intresserade av Yaya Toure eftersom han är en fantastisk mittfältare.

''Men jag kan bara inte se att det sker. Bortsett från hans lön på 200 000 pund per vecka - om Manchester City skulle sälja honom hade det inte varit till en Premier League-rival. Lite samma känsla som Liverpool hade när de visade musklerna och inte lät Suarez gå till Arsenal.''

Tror du att det finns någon möjlighet att Aspas kan vara en del av en bytesaffär som innebär att Moreno skriver på för Liverpool?

''Ja, det är definitivt möjligt. Sevilla är intresserade av Aspas och spanjoren har ingen framtid i Liverpool-tröjan.

''Den enda anledningen till att han är tillbaka på Melwood denna vecka är eftersom ingen klubb visat intresse förrän nu.

''Jag vet att Sevilla uttalat sig att Moreno-övergången var över men de jag har talat med inom Liverpool har inte gett upp. Spelaren vill till Anfield.

Har vi några andra alternativ till Dejan Lovren? Varför är han så högt rankad av managern?

''Det finns andra alternativ till Lovren men han är fortsatt Liverpools förstaprioritet till att förstärka försvaret.

''Managern tror att kroaten är ledaren och organisatören som saknades i backlinjen den gångna säsongen.

''Jag vet att folk har höjt på ögonbrynen på grund av hans prislapp och sett till att Liverpool hade ett bud på 20 miljoner pund förkastat från Southampton förra veckan.

''Liverpool har gjort sin läxa och tror att han är precis vad de behöver. Eftersom Lovren gjort klart att han vill till Anfield förväntar jag mig att en affär kommer ske förr eller senare.''


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer