Thommo: Vi klarar oss utan Suarez

Bild till nyheten Thommo: Vi klarar oss utan Suarez
Liverpools tidigare lagkapten och assisterande manager Phil Thompson tror att klubben kan fortsätta att utvecklas och utmana i toppen även utan Luis Suarez.

Luis Suarez spelade en nyckelroll när han kom tillbaka efter avstängning förra säsongen och blev skyttekung i Premier League samt utsedd till årets spelare både av spelarna och pressen.

Efter att ha önskat lämna klubben redan förra sommaren för att spela i Champions League verkar det som en övergång till FC Barcelona kan bli verklighet inom kort.

Thommo har varit med om att nyckelspelare lämnat förr och att det sällan blir den kraftiga försvagning som man först tror.

"Efter att ha pratat med supportrar så tror jag att det är framförallt de yngre supportrarna som är upprörda över tanken att förlora Luis Suarez till Barcelona.

"De är mer villiga att glömma och förlåta allt som han gjort. Jag sympatiserar med det eftersom Suarez är nyckelspelaren.

"Om han lämnar skulle han naturligtvis fylla ett stort hål. Han gjorde antingen mål själv eller var involverad i 43 procent av våra mål förra säsongen.

"Som supporter undrar du var nästa stjärna ska komma komma från? Det kan jag kan säga är att den här klubben har en tradition att skapa dem.

"Liverpool Football Club är större än någon individ. Spelare kommer alltid att röra på sig, men den här klubben kommer att vara här 100 år till."

Efter en lång karriär i klubben som spelare och del i tränarstaben är det inte första gången Thommo upplever att en nyckelspelare rör på sig. Som när storstjärnan Kevin Keegan lämnade sommaren 1977 för att gå till Hamburg. Bob Paisley valde då att ersäta honom med en viss Kenny Dalglish.

"Jag kommer ihåg under min tid när Roger Hunt och Ian St John närmade sig slutet på sina karriären.

"Det var lite stiltje och sedan kom Kevin Keegan in 1971. Han blev en världsstjärna och upplevde stora framgångar.

"Han gav klubben besked 12 månader innan att han skulle lämna, men folk var arga över att förlora Kevin.

"De frågade sig varför Kevin skulle vilja lämna och hur klubben skulle klara sig? Klubben kom upp med Kenny som hans ersättare.

"Kenny gjorde en oerhört intryck och tog oss till en ännu högre nivå. Under årens lopp har klubben varit lyckligt lottade att få fram nya anfallare i världsklass.

"Efter Kenny kom Ian Rush och sedan fick vi fram Robbie Fowler och Michael Owen och därefter kom Fernando Torres och senast Luis Suarez."

Den förre lagkaptenen tror att om Suarez lämnar så gör han det på helt andra villkor än när Fernando Torres lämnade för Chelsea genom att lämna in en transferbegäran den sista dagen på transferfönstret 2011.

"Det var annorlunda med Torres för där såg det under de sista 18 månaderna ut som han ville röra på sig. Du kan inte anklaga Suarez för inte ge allt för klubben. Han är en riktig krigare. Jag brukar alltid tänka tillbaka på ligacupmatchen mot Exeter City 201. Jag tyckte att det var märkligt att han spelade den kvällen, men han ville spela och han gav all - med och utan boll.

"Det är riktigt att han sökte en övergång förra sommaren, men när han accepterade att Liverpool inte var beredda att sälja så gav han allt för oss och producerade sin bästa säsong i karriären.

"Torres flyttade till Chelsea och om Suarez flyttar till Spanien så kommer det att tas bättre emot av supportrarna. Hans frus familj bor i Barcelona så du kan ha förståelse för det.

"Jag tror att många av Liverpoolsupportrarna inser att det förmodligen är bäst för båda parter. Det håller inte att ha den här ovissheten varje sommar."

Källa: Liverpool Echo


5 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer