Liverpool tror att Suarez stannar

Bild till nyheten Liverpool tror att Suarez stannar
Under de gångna dagarna har nya rykten poppat upp om att Luis Suarez har bestämt sig för att lämna Liverpool och att nästa destination blir antingen Barcelona eller Real Mardid. Echo skriver att klubbledningen tror att Suarez stannar på Anfield.

Brendan Rodgers plan inför 2014/15 är att fortsätta sitt lagbygge kring den 27-årige världsstjärnan.

Samtidigt förväntar sig klubben att det faktiskt kommer att ramla in bud på Suarez direkt efter VM. Men varken spelaren själv eller hans representanter har hittills yppat det minsta om att han vill lämna klubben. Tvärtom har Suarez själv gått ut och sagt saker som att han "är lycklig i Liverpool" och "ingenting kommer att hända i sommar."

LFC-ledningen menar att de har gjort allt i sin makt för att tillfredsställa Suarez önskemål. I december belönades han med ett nytt lukrativt kontrakt, värd drygt 200 000 pund i veckan. Suarez dröm om att spela Champions League-fotboll infriades också. Han har också tilldelats extra ansvar som lagkapten i Steven Gerrards frånvaro.

Uruguayanens nya kontrakt, som löper till 2018, inkluderar även en utköpsklausul, men ingen känner till de exakta detaljerna.
Medier i Spanien och Urguay påstår att Real Madrid eller Barcelona kan få köpa loss Suarez för runt 65 miljoner pund, men enligt lokaltidningen Echo måste de punga upp med mycket mer än så. Liverpool menar att skyttekungen är värd mer än det dubbla och det finns heller ingen chans att man säljer honom till en konkurrentklubb i England.

Men ifall det kommer ett stort bud från Spanien som utlöser klausulen och Suarez säger att han vill lämna, då måste Liverpool motvilligt gå med på att förhandla. Men i dagsläget varken tror eller hoppas klubbledningen att detta kommer att ske.

Av Real Madrids påstådda intresse (och Suarez eget flirtande) förra sommaren bidde det ingenting. Liverpool har nyligen kontaktat Barcelona om sitt intresse för den chilenske anfallaren Alexis Sanchez. Men Barcelona ska i gengäld inte ha ställt några frågor eller krav om tillgängligheten till Luis Suarez.

Källa: Liverpool Echo

  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer