Rodgers jagar spelare med hunger

Bild till nyheten Rodgers jagar spelare med hunger
Brendan Rodgers berättar för Liverpool Echo att han jagar spelare med hunger att lyckas och vilja förbättra sig. Managern beskriver detta som två viktiga ingredienser när klubben är ute och letar efter potentiella nyförvärv på transfermarknaden i sommar.

Liverpool har en fin säsong i ryggen och även om transferfönstret är öppet i mer än två månader till har klubben redan värvat Rickie Lambert från Southampton och nått en överenskommelse med Bayer Leverkusen för köpet av mittfältaren Emre Can.

Rodgers säger att mentaliteten kommer vara minst lika viktigt som förmågan att kunna förstärka laget när Liverpool ska försöka förbättra truppen inför nästa säsong.

''Vad måste vi se till att göra för att fortsätta i samma riktning? Tankesättet när det gäller att hitta en viss typ av spelare måste vara detsamma som tidigare.

''Vi vill värva spelare som är hungriga. De måste ha en ambition att vilja komma hit och bli framgångsrika. Vi behöver spelare där det inte finns några som helst tveksamheter över deras kvaliteter.

''Just nu är vi i en position där vi ska gå rakt in i gruppspelet av Champions League och vi påbörjar även en ny säsong av Premier League med en förväntan och tro att vi kan vinna ligan.

''Vi behöver spelare som har den typen av kvalitet. Tron på att lyckas, spelare som vill lära sig och utvecklas. Om vi lyckas få in ett par spelare som stämmer in på den beskrivna profilen kan vi även bygga vidare på fjolårets säsong.''

Champions League-spel betyder också att Liverpool kommer spela fler matcher och Rodgers tror att en större trupp kommer vara en viktig del i hans planer att laget ständigt ska vara fräscht.

''Vi behöver endast bra spelare. Positionen vi befann oss i förra sommaren handlade om att vi tappade spelare som kunde täcka olika positioner men samtidigt hade svårt att lyckas värva in nya startspelare.

''Detta året kommer truppen att förändras. Vi kommer tvingas att ändra laget flera gånger under loppet av säsongen för att fortsätta vara effektiva och ha energin på topp inom laget.

''Spelarna som kommer in måste vara kapabla startspelare. De måste vara på samma nivå som vi vill prestera - vilket är den viktigaste delen för oss i sommar.''


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer