Helrött centralt mittfält för England?

Bild till nyheten Helrött centralt mittfält för England?
Englands träning igår tyder på att det blir tre Liverpoolspelare på centralt mittfält när VM-slutspelet drar igång. Raheem Sterling ska på träningen ha spelat på den offensiva platsen framför Steven Gerrard och Jordan Henderson.

Enligt Daily Telegraph testade Roy Hodgson på tisdagen en elva där mittfältet bestod av Steven Gerrard och Jordan Henderson centralt med Raheem Sterling framför och Wayne Rooney och Adam Lallana på kanterna. 

Joe Hart i målet och fyrbackslinjen Johnson, Jagielka, Cahill och Baines verkar ganska given. Roy Hodgson har tidigare sagt att han ser Daniel Sturridge som sin nummer nio under VM. Steven Gerrard kommer att spela som sittande centrala mittfältare. På de fyra övriga positionerna finns det vissa osäkerhetsfaktorer.

Jordan Henderson kommer förmodligen ta platsen bredvid Gerrard. Jack Wilshire är ett alternativ, men har inte haft mycket tid att få i match form efter skada.

I första matchen möter England Italien, där Andrea Pirlo kommer att diktera spelet för italienarna. Enligt Daily Telegraph funderar Hodgson på att spela kvicke Raheem Sterling mot Pirlo där han kan stressa veteranen när han har bollen och även ge honom huvudvärk i defensiven.

Avsikten var att Raheem skulle spela i denna rollen mot Honduras, men eftersom han blev utvisad mot Ecuador blev så inte fallet. Hodgson har gjort klart att det inte kommer att påverka hans laguttagning.

Återstår att se om Raheem Sterling startar och var på planen i sådana fall. Vill du se Sterling från start? Gör han sig bäst som yttermittfältare eller som central offensiv anfallare?

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer