Video och fakta om Emre Can

Bild till nyheten Video och fakta om Emre Can
Emre Who? Här kan du läsa på lite fakta om Liverpools senaste nyförvärv.

Den 20-årige (född 12 januari 1994) mittfältaren har representerat Tyskland från U15 till U21. Han är född i Frankfurt, men av turkisk härkomst.

Can gjorde ett fantastiskt solomål mot Mexiko i semifinalen i U17-VM, där han först fintade tre spelare, sedan ytterligare två för att avslutningsvis runda målvakten. Tyskland förlorade förvisso med 3-2, men Can låg även bakom det första målet.

Han började som ungdomsspelare i SV Blau-Gelb Frankfurt innan han fortsatte till Eintrach Frankfurts akademi. 2009 upptäckte Bayern Münchens hans talanger och lyckades få honom under kontrakt. I augusti 2013 skrev han ett fyraårskontrakt med Bayer Leverkusen för att få spela A-lagsfotboll. I München kämpade han om en plats bland 10 landslagsmittfältare!

"Emre Can är en av de största talangerna i tysk fotboll", sa Bayerns ordförande Karl-Heinz Rummenigge i samband med övergången. "Vi vill att han ska få mer speltid, ungefär som Toni Kroos hade i Leverkusen, Philipp Lamm i Stutgard och David Alaba i Hoffenheim."

Can spelade under Sami Hyypiäs lederskap i Leverkusen, fram tills att finländaren fick sparken i april.

Emres efternamn uttalas 'Chan'.

Han föredrar att spela central mittfältare, antingen defensivt eller offensivt, men kan också användas till vänster där han älskar att utmana ytterbackarna. Can kan också användas som mittback och vänsterback.

Can delar födelsedag - 12 januari - med förre Spice Girl-stjärnan och Liverpoolsupportern Melanie C. Han har också varit kapten för Samed Yesil i tyska ungdomslandslaget.

Han debuterade i Champions League mot Manchester United på Old Trafford i september 2013. Leverkusen förlorade med 4-2.

Can sammanliknas oftast med Bastian Schweinsteiger genom sin förmåga att snabbt anpassa sig från anfallsspel till försvarsspel. Han är en skicklig på att diktera tempot och har ordentligt löd i dojan. Hans kraftfulla, offensiva spelstil jämförs ofta med Toni Kroos.


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer