11 före detta röda till VM

Bild till nyheten 11 före detta röda till VM
Förutom de 12 nuvarande Liverpoolspelarna som åker till VM får också 11 före detta Liverpoolspelare chansen att åka till Brasilien och spela VM. Det handlar om en del gamla hjältar men även en del lite oväntade namn.

Som liverpoolfc.nu tidigare har rapporterat åker 12 Liverpoolspelare till Brasilien för att spela VM. Förutom dessa 12 finns även 11 före detta röda med och kämpar om medaljer i Brasilien. Vissa är stjärnor i sina landslag medan andra kanske är lite mer oväntade namn.

Xabi Alonso och Fernando Torres är båda med i Spaniens trupp till VM. Alonso kom till Liverpool från Real Soceidad 2004 som ett av Rafael Benitez första nyförvärv och gjorde stor succé i den röda tröjan. Även Torres köptes av Benitez och var väldigt viktig för Liverpool innan han under kontroversiella omständigheter värvades till Chelsea.

Raul Meireles finns med i Portugals trupp på mittfältet. Den skäggprydde portugisen kom till Liverpool från Porto och hann med att göra ett par riktigt vackra volleymål för Liverpool innan han beslutade sig för att lämna för Chelsea. Nu spelar han i Fenerbahçe i turkiska ligan.

Javier Mascherano var en del av Liverpools fantastiska mittfält 2008 när laget slutade tvåa bakom Manchester United i ligan. Barcelonaspelaren är självskriven i Argentinas startelva i VM. Även Maxi Rodriguez har blivit uttagen att representera Argentina. Maxi var en populär figur på Anfield och gjorde några minnesvärda insatser innan han lämnade för Newell's Old Boys där han fortfarande spelar.

I Hollands trupp finns fortfarande Dirk Kuyt kvar. Den hårt kämpande holländaren lämnade Liverpool för Fenerbahçe där han imponerat tillräckligt mycket på tränare Van Gaal för att ta en plats i truppen. 

Gabriel Paletta och Alberto Aquilani kom med som mittback respektive mittfältare i Italiens trupp i en tuff konkurrens. Paletta som har gjort en stark säsong för sitt Parma kom från Liverpool från Banfield 2006 men lyckades aldrig övertyga i den röda tröjan. Paletta är född i Argentina och har även spelat 7 U-20 landskamper för det Argentinska landslaget. Aquilani lyckades aldrig göra något större avtryck i Liverpool, mycket på grund av en oerhört skadedrabbad sejour. Nu är han tillbaka i Italien och Fiorentina där han har hittat tillbaka till det fina spelet som tog honom till Liverpool från Roma.

Victor Moses var utlånad till Liverpool från Chelsea denna säsongen. Nu ska den snabbe yttern göra sitt bästa för att hjälpa Nigeria ta sig långt i VM-turneringen.

Charles Itandje hade kanske inte den mest framträdande Liverpoolkarriären. Itandje var reservmålvakt bakom Jose Reina under sin tid i Liverpool och fick endast prova på spel i cuperna. Nu är han däremot uttagen till Kameruns VM-trupp efter att ha varit utlånad från grekiska PAOK till turkiska Konyaspor. Itandje har tidigare hunnit med att göra 5 U21-landskamper för Frankrike. 

Carl Medjani blev uttagen till Algeriets trupp och får alltså spela VM. Medjani köptes av Gerard Houllier 2003 men spelade inte en enda match i Liverpools A-lag innan han såldes till franska Lorient. Mittbacken är född i Frankrike men har valt att representera Algeriets landslag. Han har hunnit med att spela 24 landskamper och gjort ett mål. 

Är det någon av dessa som väcker härliga minnen hos er? Eller har ni kanske helt glömt bort någon av dem?

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer