Rodgers har alltid sista ordet

Bild till nyheten Rodgers har alltid sista ordet
Brendan Rodgers betonar att han alltid har sista ordet när det gäller transfers. Målet är att värva fem-sex nya spelare i sommar. Här berättar han om arbetet i transferkommittén.

Liverpoolmanagern säger sig vara nöjd med det jobb som klubbens transferkommitté uträttar.

Rodgers själv sitter förstås med i den exklusiva gruppen, som i övrigt består av direktören Ian Ayre, rekryteringschefen Dave Fallows och analyschefen Michael Edwards. Kommittén upprättades av John W Henry och Tom Werner strax efter att Rodgers tog över managerjobbet för snart två år sedan.

Den 41-årige nordirländaren måste dock ha godkännande från kommittén för att hämta in en spelare.

"Jag är starkt involverad i arbetet med att identifiera spelaren", berättar Rodgers. "Men huvudidén när jag kom hit är att jag ska ha både första och sista ordet när det gäller en spelare."

"Första ordet handlar om spelaren är god nog för oss och om vi ska fortsätta att följa honom och försöka organisera ett avtal - och sista ordet handlar om att säga ja eller nej."

"Det är mycket som händer däremellan. I modern fotboll måste du lita på att andra människor gör sitt jobb. Det är något vi gör här och det är därför som vi har haft den framgång som vi har haft."

"De finaste detaljerna tar Ian hand om och han gör ett fantastiskt jobb. Jag blir underrättad under hela processen."

"Vi kommer aldrig att hämta in en spelare som managern inte vill ha."

"Vi jobbar väldigt tätt ihop, vilket är värt att understryka. Vi är verkligen förberedda och jag har haft flera bra möten med rekryteringsavdelningen och vi står samman som en enhet."

Förhandlingar om övergångssummor och spelarkontrakt ombesörjs av Ian Ayre och Dave Fallows.

Brendan Rodgers hoppas kunna hämta in kvalitet framför kvantitet i sommar. Fem-sex nyförvärv står på önskelistan för att bredda truppen inför höstens Champions Leaugue-spel.

Han vill dock helst undvika fler låneuppehåll som i fallet med Nuri Sahin från Real Madrid, Victor Moses från Chelsea och Aly Cissokho från Valencia.

"Jag hoppas vi slipper det, men det handlar alltid om spelarnas tillgänglighet. Vi har inte alltid kunnat få de spelare som vi vill ha under min tid i klubben, men vi hoppas att den här sommaren blir annorlunda."

"Förhoppningsvis kan vi säkra fler permanenta övergångar än spelare på lån, men jag kan inte utesluta det helt och hållet."

Källa: Liverpool Echo

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer