Henderson hoppas starta i VM

Bild till nyheten Henderson hoppas starta i VM
Jordan Henderson var en av många Liverpoolspelare som gjorde en mycket bra säsong. Nu blickar han fram mot VM i Brasilien och hoppas att han kan få starta på centralt mittfält tillsammans med Steven Gerrard.

Henderson ser träningslandskamperna mot Peru, Ecuador och Honduras som ett utmärkt tillfälle att imponera på Roy Hodgson så mycket att han kan spela till sig en plats i startelvan i första VM-matchen mot Italien.

"Alla spelarna i truppen vill såklart spela från start. Det är mitt mål också. Jag känner att jag förbereder mig hela tiden, och jag måste fortsätta att tro på mig själv och fortsätta spela som jag gjort. Jag måste jobba hårt på träning och i de tre träningslandskamperna inför VM för att visa att jag är rätt man för startelvan."

"Roy Hodgson har många valmöjligheter på mittfältet, men jag ska kämpa för att komma med i laget. Förhoppningsvis klarar jag av det. Jag har spelat tillsammans med Gerrard hela säsongen och det har verkligen fungerat bra. Det blir såklart lite annorlunda med England, vi har en annan taktik och en lite annan uppställning. Det är upp till managern att bestämma vilket lag han vill starta med, förhoppningsvis blir jag en av dem som startar."

Henderson var med i landslaget även i EM 2012 och var på banan när England åkte ut mot Italien på straffar i kvartsfinalen, efter att Ashley Cole och Ashley Young missat varsin straff medan Gerrard satte sin.

"Det var självklart inte roligt att åka ur turneringen på straffsparkar. Det var svårt att hantera efter matchen, men samtidigt kände jag att vi hade spelat bra den matcher. Vi hade spelat stabilt och solitt i försvaret. Förhoppningsvis kan vi göra samma sak även denna gången, men spä på med en bättre offensiv."

Källa: liverpool.no

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer