Hendo tillbaka mot Newcastle

Bild till nyheten Hendo tillbaka mot Newcastle
Det mesta talar för att Jordan Henderson är tillbaka i startelvan mot Newcastle på söndag efter sin trematchersavstängning.

"När jag blev utvisad (på övertid mot Manchester City, reds anm) tyckte jag att det var hårt dömt", berättar 23-åringen för Liverpool Echo.

"Jag förväntade mig inte att få rött då jag tyckte att jag tog bollen. Men när jag studerat situationen i efterhand ser jag att jag tog både bollen och träffade Nasri ganska högt upp på benet. Jag kunde egentligen inte förvänta mig något annat än att få rött."

"Det var ingen tackling för att skada, jag ville bara vinna tillbaka bollen. Vi kunde ha kontrat och hållit bollen uppe i banan, men jag slog bollen för långt framför mig. Jag har gått igenom situationen ganska många gånger i mitt huvud. Speciellt de första dagarna efteråt. Den första natten funderade jag mycket på varför jag gjorde det."

"Jag visste inte där och då att jag skulle få tre matchers avstängning, men efter matchen var det flera som berättade det. Jag var knäckt."

Under avstängningen har Henderson ändå rest med truppen till bortamatcherna mot Norwich och Crystal Palace.

"För att vara ärlig så var det inte så mycket som förändrades. Jag har tränat normalt, rest normalt och varit involverad med laget som normalt. Det enda var att jag inte fick spela. Det var svårt, men mitt jobb har istället varit att peppa grabbarna."

Henderson hade varit involverad i samtliga ligamatcher den här säsongen innan han blev utvisad.

"Det var tufft. Jag sparkar varenda boll när jag tittar på matcherna. Du får se laget från en annan sida och jag har lärt mig en del genom dessa tre matcher."

Sunderlandsonen Henderson har fortfarande en liten chans att bli ligamästare genom att besegra ärkerivalen Newcastle på söndag, men allt är avhängt på att West Ham slår Manchester City på Etihad och att Liverpool gör jobbet och vinner mot Newcastle.

"Om vi vinner ligan så spelar det ingen roll vem vi slår för att göra det".

"Oavsett handlar det inte om mig eller någon annan spelare. Det handlar om Liverpool. Vinner vi har vi chansen att vinna titeln. Om vi vinner ligan kommer jag inte att bekymra mig mer över den tacklingen!"


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer