Ordförandens Tuppence: It ain't over...

Bild till nyheten Ordförandens Tuppence: It ain't over...
... until the Fat Lady Sings! Som en vis man en gång sa...

Efter gårdagens torsk mot Crystal Palace (ursäkta, det kändes bara som det) så har jag sett otaliga av er ge upp här och nu.

Jag förstår känslorna av uppgivenhet.

Jag förstår också kommentarerna angående de byten som gjordes.

Men som jag skrev igår så tenderar vår offensiv att straffa sig på något sätt. Nu kan det tyckas att det kanske inte hade med offensiven att göra att vi faktiskt tappade 0-3 till 3-3 (1-3 var ju ett skitmål för övrigt), men allt hänger ihop.

  1. Vår offensiv kräver 100% energi, fart, uppmärksamhet - och med mer skärpa liksom tidigare under säsongen hade vi haft en större ledning -  och jag tror att Brendan Rodgers är fullt medveten om när den saknas hos en eller flera spelare. Dessa bör då bytas ut.
  2. Bästa försvaret är ju trots allt anfall, och om inte de man har offensivt orkar med måste bytas ut - se punkt 1 - mot spelare med fräschare ben. Oavsett om de är kvalitetsmässigt bättre eller sämre, för en mindre bra spelare med ork kan vara väl så bra som en bättre spelare utan.
  3. Om spelaren som kommer in, inte klarar av att hålla uppe trycket som de tidigare spelaren lyckats med under sin tid på planen kommer defensiven att börja halta och då är man i problem. Mycket för att man inte har bred bänk nog.
  4. Kotentan är: Bör man behålla en kvalitetsmässigt bättre spelare på planen istället för en något mindre bra men piggare?

Effekten i slutänden av matchen kanske blir den samma, men skillnaden är att startspelaren får fler matchminuter i benen till nästa match vilket kan straffa sig i långa loppet... Det som en vis man kallade Maratonloppet.

Problemet idag är vår bänk som är alldeles för tunn förr att hantera vår spelfilosofi och BRs taktik.

Jag tror BR är fullt medveten om detta till sommarens transferfönster.

It ain't over until the Fat Lady Sings!

Eller som Pelle skulle sagt: Support and Believe!

Mot Ligatitel 19!

You'll Never Walk Alone!

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer