Inför: Crystal Palace - Liverpool

Bild till nyheten Inför: Crystal Palace - Liverpool
Sista bortamatchen för säsongen när Liverpool reser till huvudstadens södra delar. På andra sidan står ett Crystal Palace som räknats till ligans formstarkaste den senaste tiden. Trots att hemmalaget redan säkrat spel i Premier League nästa säsong kommer det inte bli någon enkel match, fråga bara Chelsea.

Liverpool behöver ha med sig alla tre poäng för att sätta press på Manchester City och därmed ha en fortsatt chans på ligatiteln, så enkelt är det.

Totalt har lagen mött varandra 41 gånger - Liverpool har vunnit 21, 10 oavgjorda och Crystal Palace har mäktat med 10 segrar. I ligaspelet har Liverpool 16 vinster, 6 oavgjorda och 5 förluster mot Palace.

Crystal Palace

Londonlaget förlorade senaste mot titeljagande Manchester City där man inte hade särskilt mycket att säga till om. Ser man till matcherna innan förlusten mot City så har nykomlingen ett imponerande facit de senaste matcherna. Under april tog man 12 av 15 möjliga poäng och tog meriterande segrar mot Chelsea och Everton.

Sedan Tony Pulis tog över har laget verkligen lyft och man befinner sig i skrivande stund på en 11:e plats i Premier League. Det betyder fortsatt spel i Premier League nästa säsong vilket såklart betyder oerhört mycket, inte minst ekonomiskt.

Klubben har hållt nollan i fyra av sina sex senaste hemmamatcher, något som behövs då man bara gjort 15 mål hemma på Selhurst Park den här säsongen vilket är sämst av alla lag.

Tony Pulis har inför matchen en helt skadefri trupp.

Liverpool

Mycket av hur den här säsongen kommer se ut avgörs idag på Selhurst Park. Efter att ha varit ligaledare och sett nästan oslagbara ut så kom smällen senast mot Chelsea. Helt plötsligt är inte avgörandet i egna händer. Om man bortser från senaste matchen, likt Crystal Palace, så har laget ett imponerande facit där styrkan i offensiven verkligen står ut.

Liverpool behöver göra fyra mål till i ligaspelet för att nå 100 mål på en säsong, rekordet har Chelsea (103). Laget har gjort 45 mål på bortaplan den här säsongen vilket är bäst i hela ligan. Man har vunnit 10 av 18 bortamatcher och bara förlorat fyra.

José Enrique saknas fortfarande och Jordan Henderson saknas fortfarande efter det röda kort han ådrog sig.

Noterbart:

- Crystal Palace har vunnit de senaste två mötena med Liverpool på Selhurst Park.

- Tony Pulis har inte förlorat på hemmaplan mot Liverpool (3 vinster, 2 oavgjorda)

- Liverpool har vunnit fyra av de fem senaste ligamatcherna mellan lagen.

Domare: Mark Clattenburg, assisterande: S Beck & S Long, fjärdedomare: Anthony Taylor.


Matchen sänds på Viasat Fotboll, Viasat Fotboll HD och Viaplay med start 21:00


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer