"Om Liverpool vinner ligan är det en av de största bragderna i historien"

Bild till nyheten "Om Liverpool vinner ligan är det en av de största bragderna i historien"
Om Liverpool vinner ligan är det en av de största bragderna i den engelska fotbollshistorien, säger Jamie Carragher - som lade dojorna på hyllan i maj ifjol efter 737 matcher för klubben.

"Senast ett lag gick från en sjundeplats till att vinna ligan var Everton i mitten på 80-talet. Det var ett lag jag följde som grabb och det skulle vara otroligt om Liverpool lyckades göra samma sak ", berättar Carra för Liverpool Echo.

"På 70- och 80-talet var det kanske vanligare, men med tanke på de ekonomiska resurser som vissa andra klubbar förfogar över idag så skulle det vara en bragd om Liverpool vann titeln."

"Brendan Rodgers skulle få legendstatus om han blir mannen som lotsar Liverpool från en sjundeplats till champions."

"Han är en suverän coach och man-manager. Han tvingar motståndarna att gissa hur hans lag ska spela och just nu är han bland de bästa managers som går att hitta."

"På papperet har Liverpool en enklare match (Crystal Palace borta på måndag) och om Manchester City tappar poäng mot Everton och Liverpool vinner sina två återstående matcher så är ligamästerskap i hamn."

"Titelracet lever i allra högsta grad. Spelarna måste bara glömma vad som hände i söndags och köra på igen."

Carragher tror också att de flesta skulle älska att se Steven Gerrard få lyfta Premier League-pokalen.

"Brendan har placerat Stevie i en ny position, men det var ingen överraskning. Det var bara frågan om när som han skulle hamna där."

"I Brendans sätt att spela fungerar han mer som en mittback eller sweeper. Men Steven har varit en revolution i alla positioner genom åren; som högermittfältare, centralmittfältare, släpande forward och som högerback, så jag är inte förvånad över att han spelar så bra."

"Det faktum att han har hamnat i den defensiva positionen har hjälpt laget enormt. Han kan se sina lagkamrater framför sig på planen. Och som ledare och kapten, där han behöver dela ut order, är positionen perfekt."

"Det skulle betyda allt för honom om Liverpool vinner ligan. Om man tänker på alla stora som spelat i Premier League genom åren är han troligen den ende som inte har vunnit titeln."

"Jag tror att det finns många runt om i fotbollsvärlden som skulle älska att se Liverpool vinna för Steven Gerrards skull."


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer