Carra startar sportakademi

Bild till nyheten Carra startar sportakademi
Jamie Carragher startar upp en egen akademi på Merseyside för att hjälpa 16-19-åringar som siktar på en karriär inom fotbollen, som spelare, coach eller någon annan roll inom sporten.

36-åringen kommer även att vara involverad i den dagliga driften av Jamie Carragher Sports & Learning Academy, parallellt med sitt jobb som expert för Skysports.

Planen är att erbjuda bra träningsprogram med välutbildade coacher för tonåringar som siktar på en fotbollskarriär. 

Akademin kommer att ligga i Bootle, på Brunwick Youth and Community Club. Utbildningen motsvarar tre A-levels i England, vilket i sin tur skapar en plattform för vidare universitetsstudier. Utbildningen ska fokusera på anatomi, fysiologi, träningslära, tränarutbildning, psykologi, sportanalyser, organisering av sportarrangemang och mycket annat.

"Först startade vi 23Foundation, sedan Jamie Carragher Soccer Schools och nu denna akademi", säger Carragher till Liverpool Echo.

"Akademin fanns inte med i våra tankar i början, men snöbollen har bara rullat och vuxit sedan jag startade 23Foundation och slutade att spela. Fotbollsskolorna har expanderat och akademin är en vidareutveckling. Om 12-18 månader hoppas jag att vi något nytt att presentera."

"Vi hoppas att någon från vår akademi kommer att gå vidare till en fotbollsklubbs akademi eller rakt in i truppen till någon klubb. Det skulle också vara stort att få uppleva om vi kunde utbilda en toppcoach genom ddenna akdemi."

"Men i huvudsak handlar det om att skaffa folk ett jobb, för vi vet hur svårt det är just nu. Fotboll är en lidelse för folk i den här staden. Det är inte så många som kan spela professionell fotboll, men det är många andra jobb inom sport. Mitt mål är att ge folk hopp och tro att de kan hitta jobbmöjligheter inom fotbollen."

"Vi kan inte garantera att folk kommer att bli proffsspelare eller demontränare, men vi kan hjälpa dom att bli bättre människor", avrundar Carra.

För mer information kring Jamie Carragher Sports & Learning Academy går det bra att skicka e-post: info@jamiecarragher academy.co.uk


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer