Aldo: Vi kan fortfarande bli champs

Bild till nyheten Aldo: Vi kan fortfarande bli champs
I sin veckokolumn i Liverpool Echo skriver legendaren John Aldridge att han kände sig som ett fysiskt och psykiskt vrak efter 0-2-förlusten mot Chelsea. Men efter några dagars distans tror han fortfarande att Liverpool kan vinna titeln.

"Jag är väldigt känslosam när det gäller min fotboll och Liverpool. Och jag måste säga att förlusten i söndags är den värsta jag har upplevt sedan vi förlorade mot Arsenal i sista hemmamatchen säsongen 1988/89. Jag mådde så fruktansvärt dåligt i måndags när jag vaknade.

Jag kan bara föreställa mig hur spelarna kände sig.

Den där Arsenalmatchen -89 var fruktansvärd, absolut sjuk. Det här var samma sak, men med den stora skillnaden att det inte betyder att loppet är kört för Liverpool.

När Michael Thomas gjorde det där målet, så var det verkligen kört för oss. Det fanns ingen chans till comeback, ingen andra chans. Game over.

Söndagens förlust var ett hårt slag för Liverpools ambitioner och har säkert skadat självförtroendet och moralen något. Men, Liverpool har fortfarande två chanser att reparera skadan.

Visst, vi har det inte längre i egna händer, men två vinster håller oss kvar i titelracet. Spelarna måste skaka av sig besvikelsen och se till att vara redo för att ge Crystal Palace en rejäl smäll på måndag kväll.

Det finns ingen anledning att bekymra sig för något annat. Tre poäng mot Crystal Palace och ytterligare tre mot Newcastle. Vem vet var det kan föra Liverpool?

Trots allt är vi fortfarande top of the league och vi måste se till att Man City måste vinna sina tre återstående matcher för att passera oss i tabellen. Vi måste göra vårt och hoppas att City halkar till...

Besvikelsen var enorm på Anfield efter slutsignalen i söndags, men jag är övertygad om att läget kommer att förändra sig ytterligare i de återstående matcherna. Glöm inte att Sunderland sensationellt tog poäng borta mot City och sedan åkte till Stamford Bridge och vann.

Märkliga saker inträffar den här tiden på året. Lagen känner pressen, liksom spelarna. Spelare som varit i fantastisk form kan plötsligt hamna i en svacka. Skador börjar göra sig påminda. Eller så kliver det fram spelare som inte alls har levererat tidigare. Titta bara på Connor Wickham!

Det är fortfarande så mycket som kan hända i detta titelrace; felaktiga domarbeslut, lag som inte har något att spela för börjar plötsligt spela utan press och prestera fantastisk fotboll. Lag som slåss för sin existens hittar extra krafter...

Spelbolagen hävdar att Manchester City är storfavoriter till titeln nu, vilket är sant. Det betyder dock inte att de har rätt. Glöm inte att det bara var några veckor sedan som Chelsea var favoriter...

Suarez förtjänade titeln

Det var ingen större överraskning att Luis Suarez fick ta emot PFA Player of the Year-titeln i söndags kväll. 

Jag hörde att Suarez varit väldigt känslosam när han tog emot priset. Förhoppningsvis får det hans kärlek för engelsk fotboll att växa ytterligare och att han hjälper Liverpool mot nya ärofyllda priser i framtiden.

Stevie kommer tillbaka

Mina tankar gick förstås till Steven Gerrard i söndags. Han måste förstås ha varit helt förkrossad efter matchen och det tar säkert några dagar innan såren läks. Men han behöver inte vara för hård mot sig själv.

Gerrard är anledningen till att Liverpool ligger där dom ligger. Han är en bidragande orsak till att vi leder ligan.

Vem som helst kan halka och han försökte sedan allt för att reparera skadan, men det var inte hans eller Liverpools dag.

Alla vi fans står bakom dig Stevie - se nu till att köra över Crystal Palace på måndag!

Blå för en dag

Det blir en minst sagt konstig situation för alla Liverpoolfans på lördag. Vi kommer ju alla att bli Evertonians för en dag!

Vi behöver en tjänst från "Toffees" på lördag när de tar emot Manchester City på Goodison Park. Tänk om Everton skulle ge oss en hjälpande hand så att titelkampen åter hamnar i våra egna händer!? Vilket drama det skulle bli.

Men Everton behöver inte göra oss någon tjänst. Dom behöver bara tänka på sig själva. Om fjärdeplatsen är utom räckhåll så har dom ändå massor att spela för. Everton vill bli minst femma, före Spurs och Manchester United. 

City har dessutom dålig statistik på Goodison. Låt oss verkligen hoppas att det fortsätter så!"

Källa: Liverpool Echo

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer