Fowler: Brendans lag skrämmer motståndare

Bild till nyheten Fowler: Brendans lag skrämmer motståndare
Robbie Fowler hyllar Brendan Rodgers för att denne lyckats återuppbygga Liverpools skrämselfaktor.

Liverpool åker till Old Trafford på söndag med ett försprång på 11 pinnar gentemot rivalen Manchester United. Detta är 40 (!) poäng bättre än vid samma tidpunkt förra säsongen.

Det första ligamötet lagen emellan vann Liverpool tack vare Daniel Sturridge, men United fick revansch då de vann hemma i ligacupmötet. Fowler menar dock att Liverpool kan åka till Manchester som favoriter på söndag, efter att ha demolerat motståndare som Tottenham, Everton och Arsenal under säsongen.

"Det är alltid en stor match, men den här gången är skillnaden att Liverpool åker dit som favoriter", sade Fowler till Liverpool Echo. "Jag kan inte komma ihåg senast Liverpool åkte till Old Trafford i den här sitsen."

"På pappret är det en match Liverpool ska vinna. De är i bra form och jag är övertygad om att de kan få med sig ett bra resultat. Folk pratar om hur mycket United har tappat, men man kan även se det från en annan synvinkel - hur många kliv Liverpool tagit framåt."

"Det är bevis på hur långt Brendan tagit laget. De spelar bra och jag tror att lag börjat frukta Liverpool igen. Managern förtjänar mycket beröm för det."

Fowler säger dock att man inte får underskatta United bara för att de haft en mindre bra säsong - inför ett möte av den här digniteten spelar det mindre roll.

"Glöm säsongen United har haft. De kommer att vara redo för Liverpool och det måste Brendan och spelarna vara beredda på."

Fowler drömmer givetvis, precis som alla andra, om att se Liverpool vinna Premier League. Han ser det dock större än så.

"Om du tittar på Chelsea och Manchester City, så är deras trupper starkare. Men det här Liverpoollaget gör framsteg och fortsätter att leverera resultat. Men de är där tack vare hårt jobb, de har inte haft tur."

"Förhoppningsvis kan de fortsätta att förvåna människor. Självförtroendet är högt och om Liverpool kan slå United så kommer fler och fler prata om Liverpool som möjliga mästare."

"Jag är ett fan av klubben och hade älskat det. Men händer det inte den här säsongen så ser ändå framtiden väldigt ljus ut. Vi har en fantastisk manager som är på god väg att ta glansdagarna tillbaka till Liverpool."

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer