Inför: Liverpool-Norwich City

Bild till nyheten Inför: Liverpool-Norwich City
Efter en bottenlöst usel match borta i Hull kommer Luis Suárez favoritmotstånd Norwich City på besök
Också känd som - The only thing we have to fear is Leroy Fer himself.

Tidigare möten
Förra säsongens två möten slutade 5-2 och 5-0 till Liverpools favör. Medan de förrförra säsongen slutade 3-0 till Liverpool och 1-1. 

Sju av de åtta senaste matcherna lagen emellan har slutat med Liverpool vinst, den åttonde slutade oavgjort.

Senast Norwich vann på Anfield var i april -94 då Jeremy Goss 1-0 mål var tillräckligt och dessutom det sista målet av en professionell fotbollspelare som gjordes inför det gamla The Kop.

Statistik
  • Suárez har gjort sju mål på de tre senaste matcherna mot Norwich, varav två hattricks. Dock gjordes båda hattricks på Carrow Road.
  • Skulle Liverpool släppa in tre mål för tredje ligamatchen i rad skulle det vara första gången man gör det sedan 1954.
  • Norwich har bara vunnit en av sex bortamatcher denna säsongen, kontrasterat mot Liverpool som vunnit fem av sina sex hemmamatcher.
  • Under Chris Hughton har Norwich blott vunnit tre matcher på bortaplan på 25 försök men däremot spelat sju stycken oavgjorda matcher.
  • Norwich har gjort åtta mål på sina fjorton senaste bortamatcher och hållits mållösa i åtta av de fjorton.
  • Liverpool har släppt in blott tre mål på hemmaplan denna säsongen men bara hållit nollan i en av de senaste tio matcherna i ligaspelet.

Liverpool FC

Med tuffa matcher mot Tottenham, Man City och Chelsea inom den nära framtiden och i avsaknaden av Daniel Sturridge är en vinst hemma mot Norwich mycket viktig för fortsatt närvaro i toppen av tabellen.

Det skulle heller inte skada om vi kunde vinna denna matchen utan att fortsätta riskera Coutinho som ännu ej verkar vara helt frisk. Avsaknaden av Coutinho har varit betänklig och fått mig att kolla några för många youtube-videos av utlånade Suso. Å andra sidan ger det mig hopp om att vi kanske får se Gerrard i en mer offensiv roll eller möjligen till och med Luis Alberto?

Trots förlusten mot Hull lär inte laget förändras nämnvärt. Det är dock inte otänkbart att Aspas gör comeback i startelvan efter att ha suttit av förra matchen på bänken. Antagligen fortsatt förtroende för Sterling och Moses på varsin kant. Såvida inte Henderson tar tillbaka sin plats på högerkanten men då lär det vara till förmån för Aspas, Moses eller någon annan bakom Suarez.

Det finns möjligheter på innermittfältet bland Lucas, Gerrard, Henderson och Allen men de tre förstnämnda känns självklara även om Henderson kan dyka på lite var som helst.

Det stora frågetecknet är försvaret. Till vänster är José Enrique skadad men Flanagan har vikarierat förtjänstfullt. Inte är det omöjligt att Cissokho får chansen ändå. I mitten finns det numera imponerande djup men gott om frågetecken. Agger kan alltid dyka upp skadad, Skrtel hade en horribel match mot Hull samt en undermålig säsong ifjol, Touré är Touré men har höftproblem och Sakho har trots en hjälteinsats i landslaget nyligen inte spelat på flera matcher. Jag skulle gärna se Sakho spela, likaså Agger men Skrtel och Touré har framstått som stabilare. 

Även om jag inte tror man behöver dela upp dem i höger- och vänsterfotade känns det som att det behövs en av varje snarare på grund av spelstil och att Skrtel och Touré är säkrare men Agger och Sakho har högre högstanivå/potential. 

På ett sätt skulle jag gärna se en rejält förändrad startelva efter debaclet i Hull som en demonstration men å andra sidan är det ofta effektlöst. Däremot finns möjligheten till en del förändringar på grund av det täta spelschemat just nu och senare denna månaden. 

Skadorna är ganska få men ack så betydande - Sturridge, Enrique, Coates. Coutinho och Touré är frågetecken.

Trolig startelva: Mignolet; Johnson, Skrtel, Agger, Flanagan; Gerrard, Lucas; Sterling, Henderson, Moses; Suárez.

Norwich City

Norwich har likt flera andra lag ifrån ligans nedre halva har spenderat en hel del pengar de senaste säsongerna på spelare av varierande grad av internationell kaliber. 

Spelare som Ricky Van Wolfswinkel, Leroy Fer, Nathan Redmond, Gary Hooper, Johan Elmander(lån) och Martin Olsson värvades inför denna säsongen och har alla gjort avtryck. Innan sin skada såg Wolfswinkel stundtals ut som en lysande värvning, Leroy Fer ser oftast ut som en briljant värvning, Nathan Redmond var också det en bra affär, Gary Hooper kan bli en mer PL-anpassad Grant Holt, Martin Olsson är inte alls dålig och Johan Elmander har varit Johan Elmander.

Hughton som manager har i alla sina lag(tidigare Newcastle och Birmingham) fokuserat mycket på kantspelet. I Norwich har man visserligen tack vare Leroy Fer eller ibland Wes Hoolahan även en central playmaker men fortfarande är det ett snabbt och vasst kantspel som är deras modus operandi.

Främst i form av yttrar som Nathan Redmond, Snodgrass, Pilkington med fart och bra tillslag men senast i vinsten mot Crystal Palace orsakade Hoolahan mycket skada ifrån högerkanten när han klev inåt i planen och lirkade in passningar bakom backlinjen. Man använder även gärna offensiva ytterbackar men med tanke på motståndet lär de vara återhållsamma.

Detta kantspelet kompletteras av att man gärna spelar en om inte två anfallare som kan utmana i luften. Gary Hooper är en farlig straffområdesspelare och Johan Elmander är faktiskt ganska lång.

Defensiven har gett blandade resultat. Deras vinster har byggts på starka defensiva insatser men man har också släppt in fyra till sju mål mot Arsenal och Manchester-lagen. Bassong kan vara mycket bra på en god dag och likaså John Ruddy men de omkring dem håller ej högre klass, även om Russell Martin("Norfolk Cafú"!) är en personlig favorit.

Man ska heller ej glömma innermittfältet. Man är där flexibla mellan två och tre centrala mittfältare varav det senare lär vara fallet i en tuff bortamatch. Johnny Howson har haft en ganska bra säsong även om han behöver en mer defensiv mittfältare bakom sig ofta. Leroy Fer har varit väldigt bra och instrumentell i Norwichs passningspel. Den tredje kuggen lär bli Bradley Johnson som är en bra defensiv mittfältare men som ej fått mycket speltid denna säsongen. 

På skadelistan återfinns flera spelare såsom - Van Wolfswinkel, Snodgrass, Bennett, Pilkington, Bunn och Tettey. 

Trolig startelva: Ruddy; Martin, Turner, Bassong, Olsson; Howson, Fer, Johnson; Hoolahan, Hooper, Redmond.

Övrigt

Matchen startar 21.00(svensk tid) och visas på Viasat Xtra PL 4.

Domare för dagen är Anthony Taylor.

Vad tror du om matchen? Ännu ett Suárez-hattrick? Kommentera gärna nedan.

10 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer