Steven Gerrard - 15 år av lojalitet

Bild till nyheten Steven Gerrard - 15 år av lojalitet
Idag är det 15 år sedan Steven Gerrard gjorde sin första match för Liverpool Football Club - och vilken resa det har varit!
Idag, för 15 år sedan på dagen, stod en blott 18-årig Scouser vid namn Steven Gerrard vid sidlinjen, redo att bytas in mot Blackburn Rovers på Anfield.
 Vem kunde ana då vad som skulle hända. Och nu, 644 matcher och 161 mål senare, hyllas han som en av de största i Premier Leagues historia och kanske den störste i Liverpool någonsin. 

Tidigare Liverpool-spelaren och norrmannen Vegard Heggem, som var den som ersattes av Gerrard, berättar för Liverpool Echo: "Jag var överraskad hur snabbt det gick från hans första träning till debuten på Anfield. 

"Det är lustigt att tänka tillbaka att det faktiskt var då allting började för Steven. Jag minns hur blygsam och tunn han var då", fortsätter Heggem. 

http://www.youtube.com/watch?v=eb8fGZDYHms (Gerrards inhopp mot Blackburn Rovers)

Gerrard hann knappt springa sig varm under de minuterna han fick spela i debuten, men Heggem tror att Liverpool-fansen fick sig en "boost" eftersom att de fick se en lokal kille komma upp ifrån akademin. 

"Gerrards inhopp hade en positiv påverkan på klubben. Dåvarande tränaren Gerard Houllier hade följt Gerrard i ungdomslaget och kunde då se Stevens potential. Han trodde att Gerrard skulle kunna utvecklas och han visade sig ha rätt".

Ungtuppen från Huyton hade spelat några reservlagsmatcher innan det stora genombrottet som förde honom rakt in i a-laget med spelare som Robbie Fowler, Jamie Redknapp, Paul Ince och Steve McManamann"

"Jag hade inte hört särskilt mycket om Steven innan Houllier flyttade upp honom. När jag först såg honom var han väldigt tunn och jag förväntade mig inte mycket, men det ändrades snabbt", berättar Heggem. 

http://www.youtube.com/watch?v=D7hMFbhV8HY (Gerrards första mål i Liverpool-tröjan)

"Han höll aldrig tillbaka på något, förklarar Heggem som hintar lite om Gerrards hårda och tuffa tacklingar. De äldre spelarna insåg att vi hade en stor talang framför oss. Redan innan debuten kunde man se vad han fick för".

Då Vegard Heggem, vid 2003, lämnade Liverpool hade Gerrard etablerat sig som en startspelare under Houllier och var mycket nära att ta över kaptensbindeln. 
 Nu, 10 år och 644 matcher senare, går Gerrard in till söndagens match mot Hull med över 100 Premier League-mål. 

http://www.youtube.com/watch?v=t52Grw72maw (Steven Gerrard - 15 Years Of Loyalty)






5 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer