Inför: Manchester United - Liverpool FC

Bild till nyheten Inför: Manchester United - Liverpool FC
Säsongen 2013/2014 började i en dröm för alla röda fans. Liverpool vann 3 raka matcher med 1-0 och Sturridge visade briljans. Men sedan kom matchen mot Swansea där Jonjo Shelvey hjälpte oss med en poäng och nu senast bottennappet mot Southampton.

Men låt oss nu fokusera på en av de 1-0 segrarna mot laget som ligger ett par mil från Liverpool nämligen Manchester. En av våra tre raka vinster var mot Premier Leaguemästarna United och detta mina vänner ska vi bygga vidare på.

1-0 slutade matchen och Daniel Sturridge var matchens enda målskytt.

Nu är det då dags igen fast i en annan tävlingsform, nämligen ligacupen eller rättare sagt Capital One Cup som den nu så fränt heter. Liverpool reser till Manchester för att ta sig vidare till fjärde rundan i cupen.

Liverpool kommer från en 1-0 förlust hemma på Anfield mot Southampton, en match vi helst vill glömma. En match där inställningen lämnades hemma och kreativiteten var som bortblåst. Vi hoppas det var en match som var ugnet före stormen, det vill säga lugnet före den stora matchen mot United ikväll. Även United hade en tung helg där man åkte på stordäng mot ärkerivalen och ”lillebror” Manchester City. Så ikväll får vi se två lag där vinnaren är den som återhämtat sig bäst från sitt respektive nederlag.

Liverpool FC

Nu ska vi till Old Trafford och det är ingen lätt match och dessutom med Coutinho skadad och Agger osäker. Men mina damer och herrar, det ju dags för en säsongspremiär av ingen mindre än Luis Suarez. Avstängningen är avtjänad och räkna med en hungrig (på rätt sätt) Luis som tar sig an ett United som han snurrat upp förr. Min gissning och bedömning är att han går rakt in i startelvan då kreativiteten försvann med Coutinho och Rodgers behöver få tillbaka den. Dessutom kan man inte bänka en av världens bästa anfallare.

Vi har skador på Coutinho, Cissokho, Coates, Johnson och det är tveksamt Allen kommer till spel. Daniel Agger var inte med i matchtruppen som presenterades igår och därmed stannar han hemma och återhämtar sig ordentligt.

Vad man har kunnat utläsa från säsongens matcher är att Rodgers kör på en tydlig 4-2-3-1 uppställning där Lucas, Gerrard bildat ett sittande mittfält och Henderson, Sturridge, Moses och Coutinho (Aspas senast) har bildat anfall. Nu förändras detta med tanke på Coutinhos skada och Aspas dåliga form samt att det är en cupmatch där spelare som är nära startelvan brukar få chansen av Rodgers.

Jag tror att Sakho och Skrtel tar mittbacksplatserna och flankeras av Enrique och Touré. Dessutom tror jag att Lucas börjar på bänken till förmån för Alberto och att Sterling tar plats istället för Henderson.

Trots rykten lämnas nya Ilori utanför truppen, hela truppenär som följer: Mignolet, Wisdom, Kelly, Skrtel, Toure, Enrique, Gerrard, Lucas, Henderson, Moses, Suarez, Sturridge, Jones, Sakho, Allen, Alberto, Sterling, Aspas, Ibe

Trolig startelva enligt skribenten:
Mignolet, Touré, Skrtel, Sakho, Enrique, Alberto, Gerrard, Sterling, Moses, Suarez och Sturridge.

Manchester United

Manchester United, denna lagmaskin som inte lyckats fullt ut i år då man bjudit på blandade resultat och ligger för närvarande på en blygsam 8e plats i ligan. Man har nyförvärvet Fellaini som inte riktigt kommit in i det än och man har en Van Persie på skadelistan. Dock har man en pånyttfödd Wayne Rooney som varit riktigt bra i de matcher han spelat, dessutom brukar han levera mot just Liverpool.

Där var lite frågetecken kring huruvida Van Persie skulle hinna bli skadefri till kvällens möte. Det ska inte vara något jätteallvarligt med hans lår men uppgifter kom igår att målsprutan kommer att missa kvällens kamp.

Jag tror att Kagawa får chansen att spela till sig lite form och tar nog plats i startelvan.

Trolig startelva sett till förra ligamatchen:
De Gea – Smalling, Ferdinand, Vidic, Evra – Kagawa, Fellaini, Carrick, Young – Welbeck, Rooney

Övrigt

Detta är Liverpool och Manchester Uniteds femte möte mot varandra i ligacupen. Liverpool vann finalerna mellan lagen 1983 och 2003. Sedan vann man även mötet i den fjärde rundan 1985 medan United gick segrande ur den tredje rundan 1991.

United har inte tappat poäng hemma mot Liverpool i de senaste fem matcherna lagen emellan räknat i alla turneringar. Det var 2009 senast Liverpool vann på Old Trafford efter den härliga 4-1 segern i PL där Torres, Gerrard, Aurelio och Dossena satte målen.

Wayne Rooney har gjort tre mål på de tre senaste matcherna mellan lagen på Old Trafford.

Men Liverpool är obesegrade i de sex senaste matcherna på bortaplan i alla turneringar och vi hoppas den svit håller i sig även ikväll. Dessutom har Sturridge gjort mål i de två senaste matcherna mot just United.

Så nu kör vi!

 

Matchen spelas ikväll onsdag kl 20.45 och sänds på TV10 och Viaplay

Domare: Mark Clattenburg. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer