Oskar taggad för provspel i LFC

Bild till nyheten Oskar taggad för provspel i LFC
Efter provspel hos IFK Norrköping, IFK Göteborg och Aston Villa är det nu Liverpoos tur att ställa sig i kön för att kika närmare på Oscar Jansson. 15-åringen har imponerat i såväl P98-landslaget som i division 3-laget Arvika och kommer att gästa akademin i Kirkby den 25 oktober för en veckas provspel. LFC.NU har fått en pratstund med mittfältstalangen.

Hur gick det till när Liverpool hörde av sig?
”Det var så att jag var på väg till Aston Villa faktiskt, så hörde Liverpool av sig till min agent som jag åkte tillsammans med, och dom sa att dom ville bjuda in mig för att en veckas träning".

Hur gick tankegångarna direkt efter?
”Det kändes självklart att jag skulle tacka ja. Bara väldigt, väldigt, roligt."

Vad har du för förväntningar på provspelet?
”Jag vill spela så bra som möjligt. Världen går inte under om det inte går bra även om det är det man vill. Framförallt är det en stor upplevelse och det är väldigt kul att få göra det."

Hur har det gått för dig den här säsongen?
”Det har gått bra, det har varit många läger och en massa resande denna säsong, men det är roligt. Jag har kommit med i svenska P98-landslaget, har tränat med klubbar och ått spela mycket för Arvikas A-lag nu på slutet. Så det har varit en bra säsong.”

Efter att sett dig några matcher skulle jag personligen jämföra dig med en viss Philippe Coutinho, vad anser du själv är dina styrkor och vem skulle du själv jämföra dig med?
”Haha... ehm, jag skulle själv säga att mina styrkor är min teknik, passningsspel, explosivitet och hårt jobb! Om jag skulle jämföra mig med en spelare skulle jag nog säga en teknisk Wilshere.”

Hur stor koll har du på just Liverpool Football Club? Bästa spelaren?
”Jag har väl hyfsad koll, Gerrard är ju legend men Sturridge spelar bra och Coutinho är en väldigt lovande spelare. Suarez är världsklass men gör inte alltid de smartaste sakerna... Men favoriten måste vara Coutinho!”

Om du gör mål i Liverpool, Kör du Daniel Sturriges målgest då?
”Haha, ja, jag får ta och träna på den!”

Stort lycka till Oskar i Liverpool. Vi tror nog att vi pratar för alla svenska Liverpoolsupporter att vi hemskt gärna ser en till framgångsrik svensk -  likt Kristoffer Peterson - i världens vackraste klubb.

Text: Jesper Karlsson

Inlagd av:

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer