Owen: Liverpool finns i mitt blod!

Bild till nyheten Owen: Liverpool finns i mitt blod!
Michael Owen har uttalat sig om att Liverpool FC alltid kommer att ligga honom närmast hjärtat - men han ångrar inte sina kontroversiella klubbskiften under karriären.

Owen, i dag 33 årig fotbollspensionär och expertkommentator för BT Sport, skapade ett rejält missnöje bland fansen när han lämnade Liverpool för Real Madrid sommaren 2004.

Som om inte det var tillräckligt skrev han på för Manchester United fem år senare.

"Om en av mina hjältar gick till ett lag som jag inte höll på så skulle inte jag ha gillat det heller", säger Owen. "Jag kan förstå det. Om jag var supporter, vilket jag var en gång, skulle jag känna detsamma. Men du måste se med vuxna ögon på situationen."

"Som spelare har du bara en enda karriär. Jag har försökt skriva på för det bästa laget som velat ha mig för just den tidspunkten. Om jag inte hade skrivit på för Man United var Everton det andra alternativet. Jag tror inte att särskilt många Liverpoolfans hade gillat att jag gått dit heller."

"Om jag hade tackat nej till United och Everton så skulle jag troligen ha fått spela i Championship."

"Alla med lite sunt bondförnuft inser att du bara får en chans. Du måste göra vad som är bäst för karriären och spela på högsta nivå."

"Om man ska skämta till det lite så kan du säga: Om jag inte kunde ha spelat för Liverpool, borde jag då ha avslutat min karriär då jag var 29 och lämnade Newcastle?"

"Det finns två sorters supporters. Vissa kan inte se något annat än till sin egen klubb och det är okej. Men jag tror ändå att merparten av fansen på Anfield inser att jag inte gjorde det på galna grunder."

"Jag spelade för Liverpool från 11-årsåldern tillsammans med Stevie Gerrard. Liverpool finns i mitt blod och jag vill att det ska gå bra för dom. Jag har varit tillbaka på Anfield ett par gånger redan under den här säsongen och jag har fått ett väldigt fint mottagande."

Källa: Liverpool Echo


12 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer