Stevies specialträning

Bild till nyheten Stevies specialträning
Steven Gerrard har spelat 50 av 56 matcher sedan Brendan Rodgers tog över som manager - och bara i två av dessa har han varit skadad. Mycket tillskrivs det individuella fitness- och återhämtningsprogram som Liverpoolkaptenen följer slaviskt.

"Man måste analysera varje spelare och vilken ålder han befinner sig och vilken typ av kropp han har", säger Brendan Rodgers till Liverpool Daily Post.

"Det viktigaste i vårt arbete är att klura ut metoder som gör att spelaren kan återhämta sig på rätt sätt. Stevie kan till exempel spela en lördag, återhämta sig på söndagen genom strecthing och massage och på tisdagen återhämtar han sig ytterligare med kanske en lätt joggingtur."

"Det handlar om lång återhämtning med låg intensitet. För hans del innebar det bland annat att han var kapabel att spela lördag, tisdag och söndag förra månaden."

"Vi har plockat fram ett individuellt återhämtningsprogram till samtliga spelare för att de ska vara redo för att spela matcher."

"Med den kultur som finns här vill förstås spelarna träna varje dag. Men återhämtningen är minst lika viktig. Statistiken visar att våra arbetsmetoder har hjälpt."

"Spelarna har tagit till sig detta och trivs med det. I egenskap av manager är det också mitt jobb att leda arbetet och se till att det efterföljs. Det var också en av orsakerna till att jag hämtade in min egen stab som vet exakt hur jag tänker på det här området."

Mot Swansea på måndag kväll leder Steven Gerrard ut sitt Liverpool som lagkapten för 400:e gången.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer