Ordförandens Tuppence: You can't win the league with kids...?

Bild till nyheten Ordförandens Tuppence: You can't win the league with kids...?
En Liverpool-legendar myntade en gång i tiden detta citat som en sedemera bevisades oriktigt av Alex Ferguson - gäller det fortfarande?

Redan förra säsongen satt Brendan Rodgers på Premier Leagues yngsta trupp och efter denna extrema Silly Seasonsommar har den knappt blivit äldre då Kolo Toure är den ende spelaren med större rutin som tagits in.

Kan man då vinna PL med en massa ungtuppar i dagens läge då ligan - till skillnad från när AF tog över manyoo - består av ett antal lag som kan lägga miljarder på att förstärka rupperna i varje transferfönster?

Realisten i en kanske vill säga nej... Rutin och dokumenterad kvalitet, outsinliga finansiella resurser, bredd i trupperna är helt enkelt tunga argument mot att ungtuppar skall kunna vinna ligan.

Men med dessa argument ovan följer även stora egon!

Brendan Rodgers har valt att plocka in rutin som komplement och sedan byggt med unga lovande spelare som passar in i hur hans vision om Liverpools sätt att spela skall vara. Till detta har BR tagit in (fortfarande unga) spelare som inte kunnat ta en starttröja i miljardbyggen och är taggade som en tunnelbanevagn i Husby en lördagskväll inför uppgiften att bevisa att de har talangen och kunnandet som även klubbarnas prestigevärvningar har.

Daniel Sturridge är väl snart Lex Sturridge med fotbollsvärlden och Moses vill visa att han är så in i vassen bra - ursäkta ordvitsen.

Rodgers har tagit in unga, talangfulla spelare som breddat både försvaret och det offensiva spelet, så hux flux har vi konkurrenssituationer på platser där folk var ganska säkra tidigare.

Kan vi då vinna Premier League?

Realisten i mig säger att en ung trupp drabbas av svackor och torskar matcher på orutin...

Drömmaren säger...

MOT TITEL 19!!!

You'll Never Walk Alone!

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer