"Vi vill gå vidare i cupen"

Bild till nyheten "Vi vill gå vidare i cupen"
Brendan Rodgers har uppmanat sina spelare att inte börja tänka på söndagens toppfight mot Manchester United, då Liverpool siktar på en tredje raka ligatriumf. Först väntar ju ligacupmatchen mot Notts County i morgon kväll.

"Vi kan inte börja tänka på Manchester United redan eftersom vi har en annan match i morgon kväll", säger Rodgers.

"Vi har cupmatchen först (Notts County) och vi har som mål att gå vidare. Det är ingen tvekan om att självförtroendet stärks av att vinna. Spelarna får nu också belöning för allt hårt arbete de har lagt ner under försäsongen", fortsätter managern i en intervju med Liverpoolfc.com.

"Laget uppträder väldigt fokuserat och spelarna har varit upptagna av att vi ska få en bra start. Vi har bara spelat två ligamatcher ännu, så det är för tidigt att dra några växlar. Men det är självklart bättre att vinna än att spela oavgjort eller förlora."

"Segern mot Aston Villa var strålande för oss. Vi spelade bra, kontrollerade och dominerade första halvlek och fick målet som vi förtjänade. I andra var vi tvungna att kontrollera matchen utan att vi ha så mycket boll."

"Aston Villa har visat i sina första matcher att de är ett av de vassaste kontringslagen i ligan och vi visste att vi inte kunde ge dom alltför mycket utrymme. Det handlade om att försvara sig lite djupare och jag tycker att spelarna skötte sig exceptionellt bra på den punkten."

Liverpool har vunnit 10 av sina senaste 15 tävlingsmatcher. Fyra har slutat oavgjort och bara en enda förlust. Liverpool har dessutom hållit nollan nio gånger.

"Vi har fortsatt där vi avslutade ifjol och vad vi har hållit på med sedan i januari. Vårt spel handlar om att pressa hårt högt uppe i banan, men det finns hela tiden matcher då vi måste förändra taktiken och krympa ytorna."

"Vi föredrar att spela en fotboll som handlar om att kontrollera och dominera bollen. Men ibland kan du också kontrollera matchbilden utan att ha den. Även om vi gav bort bollen mycket oftare i andra halvlek, så kunde vi ändå organisera oss och spelarna var väldigt bra på att krympa ytorna mot Aston Villa."

 


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer