Inför: Aston Villa FC - Liverpool FC

Bild till nyheten Inför: Aston Villa FC - Liverpool FC
En ny säsong har dragit igång och som den gjorde det. Liverpool vann en öppningsmatch för första gången sedan den svartvita televisionen.

Nja inte riktigt men öppningsmatchen mot Stoke var en glädjande match för alla oss Liverpoolfans. Vi hade säkert 80% bollinnehav, vi radade upp chanser, vi räddade straffar och dessutom vann vi. Förutom att vi kanske skulle punkterat matchen tidigare var det ett riktigt glädje- och styrkebesked De Röda gav oss.

1-0 slutade matchen och Daniel Sturridge har öppnat årets målproduktion trots att han enligt uppgifter endast var 80% fräsch efter skadan. Tänk er då honom om 20%.

Nu är fullt fokus på bortamötet mot Lamberts Aston Villa. Ett Aston Villa som började säsongen med att demolerar Arsenal och vinna med 1-3 sedan var det en instoppad match i veckan mot Chelsea där Villa något orättvist förlorade med 2-1 efter omdiskuterade straffar och annat. Men det är ett Villa som ser betydligt farligare ut än förra året där de stora delar kämpade för överlevnad.

Liverpool kommer som sagt från en stabil 1-0 hemma på Anfield mot Stoke där man tydligt såg att Rodgers fotbollsfilosofi satt sig ännu mer sen förra säsongen. Det är mycket passningar, det är hög press och det är håll igång hela tiden. Ovanpå alltihop räddade vår nye burväktare en straff vilket inte hänt i Liverpool på länge. 

Liverpool FC

Nu ska vi till Villa Park med i princip hela truppen skadefri så när som på Sebastian Coates otäcka knäskada han drog på sig i veckan. Vi har en Luis Suarez fortfarande avstängd och en Skrtel som är tveksam till match. men vi har knutit till oss ännu ett nyförvärv i vänsterbacken Aly Cissokho som troligen kommer gå in i matchtruppen direkt.

Liverpool kommer med ett bra självförtroende och med en glödhet Coutinho och kanske en 90% Sturridge denna gång vilket tyder på att det kan bli en kanonmatch.

Vad man kunde utläsa från förra matchen är att Rodgers kör på en 4-3-3 uppställning där Lucas, Gerrard och Henderson bildar mittfält och Sturridge, Aspas och Coutinho bildar anfall.

Det kommer troligen inte bli några större förändringar där men Aspas och Coutinho kommer högst sannolikt få ännu mer defensivt ansvar vid Aston Villas farliga kontringsspel. Dock ser man tydligt att Coutinho har en friare roll i det offensiva men så fort det vankas försvarsspel har han sin vänsterkant att täcka tillsammans med Enrique.

Touré och Agger gjorde en bra match sist men Agger har fortfarande positionsproblem i vissa fall men ju mer de spelar ihop desto bättre kommer det att bli. Touré viasde prov på hyperfarlighet på fasta vilket kan vara ett härligt vapen för oss i år. Han visar även upp ett lugn som ger fin harmoni i bakre leden.

Rodgers innan matchen:

”Vi vet att deras referenspunkt är Christian Benteke, man söker alltid honom och han är stor, stark och kan hålla i bollen på ett bra sätt.”

”Jag tror de får en bra säsong, de är ett kontringslag och de har sina snabba anfallare i Agbonlahor, Weimann och Benteke som passar utmärkt i deras kontringsspel.”

”De har även ett energiskt mittfält där unge Westwood och Delph gillar att ha boll och komma på smarta löpningar.”

”Men vi måste ha fokus på vårt eget spel, det kommer bli en tuff match men vi har god stämning i laget och alla spelarna är förberedda, det kommer bli en rolig match.” Avslutar Rodgers

Trolig startelva enligt skribenten:
Mignolet, Johnson, Agger, Touré, Enrique, Lucas, Gerrard, Henderson, Aspas Coutinho, Sturridge

Tror inte Rodgers ändrar alls i startelvan men däremot tror jag att både Skrtel och Cissokho tar en bänkplats och Wisdom tappar sin plats i truppen.

 

Aston Villa FC

Villa som sagt med en vinst och en förlust i bagaget mot förväntade topplag vilket bör visa ett varningstecken till Liverpool att de lila grabbarna blir att räkna med i år.

De mesta bygger på att få upp bollen snabbt till hyperfarlige Benteke som håller i bollen eller sätter fart på den direkt. Han flankas av unge Weimann och en pånyttfödd Agbonlahor. Alla tre är snabba som vinden och där får vi se upp.

Spelet bygger på ett kontringsspel som varit lyckat i många matcher och inte minst mot Liverpool i första matchen förra året där Benteke hade lekstuga med hela Liverpool.

Truppen verkar intakt sett till matchen mot Chelsea trots att Clark gick av med skada i slutet på första halvlek.

Trolig startelva sett till förra ligamatchen:
Brad Guzan, Ron Vlaar, Matthew Lowton, Antonio Luna, Ciaran Clark, Karim El Ahmadi, Fabian Delph, Ashley Westwood, Gabriel Agbonlahor, Christian Benteke, Andreas Weimann

Övrigt

Matchen spelas på Lördagkl 18.30 och sänds på Viasat fotboll och Viaplay

Domare: Mark Clattenburg. Assisterande: S Beck, S Child. Fjärde: R Madley.

 

Hur tror ni Rodgers Ställer upp laget och hur tror ni det slutar?

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer