Agger tar kaptensrollen på allvar

Bild till nyheten Agger tar kaptensrollen på allvar
Daniel Agger har varit given kapten i det danska landslaget i över ett år.
Nu kommer erfarenheten väl till pass då han kliver in i rollen som vicekapten för Liverpool Football Club.

"Det är svårt att beskriva känslan att bli utnämnd till vicekapten", säger den 28-årige mittbacken i en intervju med Liverpoolfc.com.

"Det är inte många som lyckas att bli fotbollsproffs och ändå färre som blir utnämnd till vicekapten för sitt lag, så det här är förstås väldigt, väldigt stort för mig."

"Jag tar alltid ett stort ansvar, så på det viset spelar det ingen roll om jag är kapten eller inte. Du måste vara på närvarande, föregå med gott exempel och hjälpa och stötta några av de yngre spelarna."

"Jag har tillhört den här klubben i nästan åtta år och Stevie har varit kapten hela tiden. Han är en otrolig kapten som har förmånen att studera varje dag. Inte bara för hans fotbollsegenskaper, för dom snackar för sig själv, men som den person han är och sättet han behandlar folk på. Han är rätt och slätt den bäste."

Agger övertar alltså rollen efter Jamie Carragher och delvis även Pepe Reina, som också vikarierat som kapten tidigare i Gerrards frånvaro.

"När jag spelar för Danmark är jag Danmarks kapten. Jag har lärt mig mycket de senaste åren och försöker snappa upp allt som är bra för den rollen. Jag ser också en hel del på Stevie och försöker mixa ihop det med hur jag själv vill sköta rollen."

"Att vara landslagskapten är det största du kan uppnå inom internationell fotboll. Jag är lika stolt varje gång."

"Jag har sagt det så många gånger förut: Jag trivs här (i Liverpool). Familjen trivs här. Då snackar jag inte bara om fotboll, utan även om att bo här. Vi passar in och det är också viktigt för mig".

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer