Borini: Målet gav mig självförtroende

Bild till nyheten Borini: Målet gav mig självförtroende
Fabio Borinis första mål för säsongen kom igår genom en frispark när Liverpools U21 besegrade Manchester United U21 med 4-2.

”Det var härligt att få göra mål på en frispark, jag har lagt frisparkar på varje träning i snart två år nu,” sa Borini till Liverpoolfc.com

”Jag tog dem i Swansea men med Steven Gerrard i laget är det svårt.”

Målet var Borinis första nätkänning sedan han spelade U21-EM med Italien.

”Det var skönt att få göra mål och spela 90 minuter igen. Jag kan ta med mig mycket positivt från matchen. Efter EM har jag spelat bra och det var skönt att få göra mål innan helgen.”

Det andra målet kom ur en snäv vinkel, Borini missade ett liknande läge mot Vålerengen.

”I Norge var det antagligen en aningen snävare vinkel, men jag läste situationen och jag hade rätt känsla efter det första målet.”

”Laget spelade mycket bra. Jag vet att det inte är lätt när det kom in spelare i sista minuten men de hälsade mig alla välkommen. Det gick bra att spela tillsammans med dem.

”Jag känner inte till alla spelarna eftersom vi inte tränar särskilt mycket tillsammans, men vi tränade tillsammans i söndags och spelade matchen.

”Några av våra spelare var väldigt unga jämfört med motståndarna. De visade att de kunde stå upp emot dem.”