Kan tänka sig att gå på lån

Bild till nyheten Kan tänka sig att gå på lån
Andre Wisdom är inte främmande för tanken att bli utlånad kommande säsong. "Jag behöver mer erfarenhet och för det behöver jag mer speltid", konstaterar Liverpools nr 47.

"Managern har bett mig att tänka på saken. Nu när vi inte spelar i Europa League är möjligheten till spel mindre än tidigare", säger Wisdom.

Den gångna säsongen fick han chansen i totalt 19 A-lagsmatcher. Debuten skedde i EL borta mot Young Boys och han passade på att göra ett vackert nickmål. Men nu har Glen Johnson och Jose Enrique övertagit backplatserna och Martin Kelly är tillbaka efter sin allvarliga knäskada.

"Att sticka iväg på lån är en möjlighet. Jag är öppen för alla goda idéer", säger 20-åringen.

Jon Flanagan är också på väg tillbaka efter att ha haft ett tungt skadeår bakom sig. Liverpool har därmed fyra högerbackar på turnén i Fjärran östern.

"Det är alltid en utmaning, men när konkurrensen ökar måste du jobba ännu hårdare än tidigare. Jag har en möjlighet att visa mig fram på träning och i vänskapsmatcher. Jag har ingenting emot det, jag gillar när kraven ökar."

Wisdom tycker själv att han har vuxit såväl fysiskt som mentalt efter att ha flyttats upp i A-truppen på Melwood.

"Jag har fått lite mer erfarenhet, särskilt genom att spela och träna ihopmed Jamie Carragher. Han lärde mig mycket, både fotbollsmässigt och vad jag ska göra på planen."

"Mitt mål på sikt är att bli ordinarie som mittback, men det är svårt för en ung spelare att komma in på den positionen Premier League. För det behövs erfarenhet."

Wisdom har bara spelat höger- och vänsterback för Liverpool, men är ordinarie som mittback i U21-landslaget och i Liverpools U21.

"Men bara det att få spela ger mig erfarenhet och det är också ett sätt att att bli van konkurrensen".

Han säger sig också vara mponerad över det han sett av sin nye försvarskollega, Kolo Touré.

"Kolo Touré, det säger sig självt. Han har spelat i Arsenal med Thierry Henry, Robert Pires, Patrick Viera - spelare som aldrig kommer att bli bortglömda. Jag har tränat med honom i två veckor och jag kan redan se hans kvaliteter och lära av honom. Han är en bra spelare, som pratar mycket och är tekniskt skicklig. Det är helt suveränt att få träna med spelare som honom, Daniel Agger och Martin Skrtel", avrundar Andre Wisdom.

Källa: Liverpoolfc.com


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer