Rodgers: Ingen press på Alberto

Bild till nyheten Rodgers: Ingen press på Alberto
Brendan Rodgers ger Liverpools nyförvärvade påläggskalv Luis Alberto sitt stöd och tror att han kommer att utvecklas till en ”outstandning” spelare på Anfield.

Föra månaden värvade Liverpool 20-årige Luis Alberto från Sevilla. Den senaste säsongen har spelaren tillbringat på lån i Barcelona B där han gjorde 11 mål och 17 assists.

Brendan Rodgers är övertygad om att den unge yttern kommer att lyckas utmärkt i Premier League redan den kommande säsongen.

”Han är en spelare som vi kommer att få se mycket av den kommande tiden,” sa Rodgers till LFC TV. ”Han passar verkligen in i sättet som vi försöker spela på.”

”Han är väldigt ung men har redan spelat flera tävlingsmatcher, och fotbollsfilosofin är inget som han är obekant med.

”Han förstår sig på spelet och har den rätta karaktären som vi letar efter, dessutom är han en spelare som kan göra mål.

”Jag ser verkligen fram emot att få arbeta med honom och se hur han utvecklas i laget.”

Rodgers påpekar även att Alberto inte behöver känna någon press att leverera direkt.

”Där finns ingen press,” fortsatte han. ”Du såg Philippe Coutinho som kom in i sina tidiga 20 och Alberto har en liknande profil – han hade erfarenhet men var ung. Han anpassade sig utmärkt till Premier League redan under sina sex första månader.

”Luis är väldigt duktig och förhoppningsvis kommer han, likt många andra spanjorer gjort tidigare, att göra bra saker för oss.”

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer