Gerrard tror på topp-4

Bild till nyheten Gerrard tror på topp-4
Steven Gerrard tror att om formen från sista halvan av förgående säsongen sitter kommer Liverpool ha goda chanser att nå en topp-4 placering.

”De sista fem eller sex månaderna av föra säsongen var riktigt bra. Vi var i bländade form, tillräckligt bra för topp-4,” säger Gerrard till Liverpoolfc.com.

”Vi avslutade säsongen starkt, men vi var väldigt ojämna från augusti fram till jul. Men jag tycker ändå att vi stundtals spelade utmärkt fotboll. Kan vi bara bli stabilare tror jag att vi kan nå topp-4.

”Det mest realistiska budskapet att ge till fansen är att sista halvan av säsongen då spelade vi riktigt bra. Om nyförvärven visar sig vara framgångsrika då kan det endast bli ännu bättre.

”Det hade kunnat vara mycket värre,” svarar Gerrard på frågan om vad han tycker om spelschemat för den kommande säsongen. ”Vi kan inte säga något annat än att vi är rätt så nöjda även om varje match i Premier League är svår.

”Det gäller att du är förberedd och presterar. Jag tittar hela tiden på spelprogrammet men samtidigt är det viktigt att ta en match i taget. Vi måste få en bra start.

”När du fått en ny manager och en ny ledarstab då tar det en stund för alla spelare att känna att allt fungerar. Vi spelare måste vara män och ta vårt ansvar. Föra säsongen var där lägen då vi inte klarade av det. I matcherna som de mot Southampthon borta, Aston Villa hemma och West Brom borta var vi inte tillräckligt bra, varken som lag eller individuellt.

”Vi måste göra vårt bästa för att se till att sådana prestationer inte uppstår nästa säsong. Managern har tagit på sig ett enormt jobb i en ung ålder. Han har gjort det bra tidigare som till exempel i Swansea och förtjänar chansen i en storklubb.

”Jag anser att han är på väg att leda laget och klubben framåt. Om han får stöd från ägarna att göra den nuvarande truppen ännu bättre, då är jag säker på att han kommer göra fansen glada.”

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer