La Liga-expert om Aspas

Bild till nyheten La Liga-expert om Aspas
Liverpoolfc.com har pratat med La Liga-experten Andreas Vou om värvningen av Iago Aspas.

Vad är dina tankar om Liverpools värvning Iago Aspas?

Det känns som ett väldigt positivt drag från Liverpool. Iago Aspas kommer att bidra med mycket energi till laget; Han har mognat och är för tillfället i sin bästa form i karriären efter att ha haft en viktig roll i att hålla Celta Vigo kvar i högstadivisionen i Spanien. Brendan Rodgers är väldigt petig, på ett positivt sätt, då han bara ger sig efter spelare som han är 100 procent säker på. Förutom Kolo Toure har alla spelare som signats under Rodgers-eran varit under 25 år och hungriga, med stor potential och de är fast beslutna att visa vad de kan i en toppklubb. Aspas passar bra in på den profilen.

Fanns det mer intresse kring honom?

Swansea har inte gjort det till någon hemlighet att de var intresserade i december och han var ett av deras förstaval inför sommaren. Valencia var faktiskt nära att värva honom i maj, men deras ekonomiska situation gjorde att dealen inte kunde gå igenom. De sägs att andra erbjudanden kom från Italien och Portugal också, men det var när Liverpool redan var inne i seriösa förhandlingar.

Vilka är hans främsta egenskaper?

Hans bästa attribut är hans förstatouch, hans smidighet och hans dribblingar. Han är kort, vilket ger honom en låg tyngdpunkt och förmågan att ta sig förbi spelare när det ser ut som att han förlorat bollen. Han har en blixtrande snabbhet också, samtidigt som hans avlutningsförmåga förbättrats under de två senaste säsongerna.

Vart ser du honom slå sig in hos Liverpool?

Hans föredragna och vanligaste position är som centerforward. Dock, precis som Daniel Sturridge, kan man flytta honom till andra positioner i anfallet där han får mer boll och ha större inflytande på matcher. Detta har förbättrat hans spel överhuvudtaget. Han är en väldigt mångsidig spelare och kommer inte ha några problem med att antingen spela som centerforward, på högerkanten i ett tremannaanfall eller precis bakom som playmaker. Att alla nykomlingarna i Rodgers-eran har liknande, gemensamma drag kommer att hjälpa Aspas att anpassa sig till Liverpools filosofi.

Tror du att han kommer kunna anpassa sig till Premier League?

Om man utgår från spanska spelares framgångar i England, så är frågan numer om de brittiska spelarna kan anpassa sig till dem. Premier League håller fortfarande sina karastäristiska drag, men utvecklas tekniskt år för år och tekniken är en kvalitet Aspas besitter i överflöd. Han är känd för sin aggressiva natur och beslutsamhet, han jobbar för laget och kommer att kämpa för att återerövra bollen om han tappar den.

Om du skulle jämföra honom med en annan spelare?

Hans spelstil påminner mig väldigt mycket om Italiens Guiseppe Rossi: vänsterfotad, väldigt smidig, väldigt elegant med bollen och utvecklad till en fulländad spelare som hans karriär fortskred. När det gäller hans karaktär så vill jag jämföra honom med någon som Liverpoolfansen tagit väldigt väl till sig - Craig Bellamy.

Ska supportrarna vara exalterade?

Liverpoolfansen har alla anledningar att se fram emot att få se sitt nya tillskott i action. Det är viktigt att de inte sätter för stor press på honom och förväntar sig att han ska ha samma omedelbara inflytande som Luis Suarez hade. De måste ha tålamod, men jag är säker på att fansen kommer att ge honom all support han behöver för att känna sig hemma.


5 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer