Ayre: Han var vårt förstaval

Bild till nyheten Ayre: Han var vårt förstaval
Ian Ayre pratade med Liverpoolfc.com kort efter att Luis Albertos övergång bekräftades.

Ian, värvningen av Luis Alberto är precis klar. Hur glad är du över att han numer är Liverpoolspelare?

Det är fantastiska nyheter. Det är en spelare som Brendan pekade på väldigt tidigt och scouterna har lagt ned mycket arbete på att se honom. Efter det startade det hårda arbetet med att få klart en deal med både klubben och hans agent. Vi är alltid glada när det blir klart. Han är en spännande spelare och jag vet att Brendan är väldigt nöjd med värvningen. Förhoppningsvis blir fansen också det.

Vad kommer han att bidra med i klubben?

Innan transferfönstret gjorde Brendan det väldigt klart för mig att vi behövde förstärka - och Luis var längst upp på listan baserat på hans färdigheter och hans position. Han kan bidra med alla de attribut managern ville ha för den positionen och vi är väldigt nöjda med att vi fick till en deal till rätt pris för spelaren.

Det har varit en fartfyllt start på transferfönstret - vad säger det om klubben och faktumet att vi vill knyta spelare till oss så tidigt?

Jag tror att berömmet ska gå till alla de som jobbar hårt i bakgrunden, med scouting och analyser - och även till managern. Om vi identifierar personer och positioner tidigt så kan vi börja arbeta tidigt. Under året har vi gjort det; både i januari och nu på sommaren. Det kommer att vara vår stil i framtiden - att vara förberedda och göra bra affärer. Jag tycker att dagen är ett perfekt exempel för det.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer